Ali Haydar Fırat nereli? Ali Haydar Fırat Alevi mi, aslen nereli, hangi partiden, kimdir?

Ali Haydar Fırat'ın kim ve nereli olduğu soruları son dönemlerde Sözcü TV'deki yorumlarıyla birlikte bir kez daha merakla soruluyor. Peki, Ali Haydar Fırat nereli, Alevi mi, aslen nereli, hangi partiden, kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Ali Haydar Fırat kimdir, nerelidir, babası kim?

Ali Haydar Fırat'ın nereli olduğu, uzmanlık alanı nedir sorularına cevap arayanlar için biyografisi, son dönemlerde çıktığı televizyon programlarında yaptığı CHP yanlısı, partizan yorumları üzerine merak konusu oldu. Son olarak Doğu Perinçek ile girdikleri bir polemik nedeniyle Vatan Partisi camiasının büyük tepkisini çeken Fırat, CHP'li belediyede kadrolu olarak çalışıp, işe gitmeden maaş almakla da suçlanıyor. Öte yandan tarafsız gazeteci görüntüsüyle yorumlar yapmaya çalışan Fırat'ın Kılıçdaroğlu tarafından Muş'tan milletvekili adayı da gösterildiği biliniyor. Ali Haydar Fırat kimdir, nerelidir, Alevi mi, kaç yaşında, babası kim, kaç yaşındadır?

ALİ HAYDAR FIRAT NERELİ, ALEVİ Mİ, KİMDİR?

Partili kimliğiyle, tarafsız gazeteci imacjı çizmesi Fırat'a yönelik tepkileri daha da arttırıyor. Peki, Gazeteci Ali Haydar Fırat kimdir, nerelidir, Alevi mi, kaç yaşında, babası kim, asıl mesleği nedir?

Ali Haydar Fırat kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?
Ali Haydar Fırat

 

Ali Haydar Fırat'ın kısa biyografisi:

Ali Haydar Fırat kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Biyografisi
Ali Haydar Fırat Gazeteci olmasının yanında CHP'li bir siyasetçidir.

 

Ali Haydar Fırat 1979 yılında Muş’ta dünyaya geldi.

İlkokulu Malatya İnönü İlköğretim Okulu’nda, orta okulu Muş Onpınar Ortaokulu’nda, liseyi Ankara Tuzluçayır Lisesi’nde tamamladı.

Bir sene İngilizce hazırlık gördükten sonra 1997–2001 yıllarında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde eğitimini tamamladı.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans yapan Fırat, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı’nda doktorasını tamamladı.

Fırat, evi bir çocuk babasıdır.

Ali Haydar Fırat, 2015 Genel Seçimlerinde CHP 25. Dönem milletvekili adayı oldu ancak seçilmedi.

TEPKİLERİN ODAĞINDAKİ BİR İSİM

Ali Haydar Fırat son olarak CNN Türk ekranlarında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile girdikleri polemik nedeniyle, Vatan Partililerin sert tepkilerine neden olmuştu. Bu nedenle, Aydınlık Gazetesi tarafından hakkında kaleme alınan bir haberde sert ifadelerle eleştirilerek şöyle denilmişti: 

Ali Haydar Fırat kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?
Ali Haydar Fırat kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de konuk olduğu CNN Türk ekranlarında 25 Kasım Pazartesi günü yayınlanan Akıl Çemberi programında Doğu Perinçek’i hedef almak için programa geldiği anlaşılan Ali Haydar Fırat, seviyesiz üslubuyla tepki topladı. CIA’nın Doğu Perinçek’e karşı yürüttüğü psikolojik harekât kapsamında üretilen argümanlarla Perinçek’i hedef almaya kalkan Ali Haydar Fırat, kendisine ezberletilen argümanları tekrar etmekten öteye gidemedi.

CHP’nin ABD tarafından dizayn edilemeyeceğini söyleyen ve her fırsatta kendisini devrimci, sosyal demokrat olarak tanımlayan Ali Haydar Fırat’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlar ise söylediklerine pek uymuyor.

Ali Haydar Fırat, ABD'nin, Türkiye'yi dize getirebilmek için, FETÖ eliyle tertiplediği, Ergenekon kumpasında kararın açıklandığı gün (5 Ağustos 2013) attığı tivitle Ergenekon'dan yargılanan vatanseverlere 'katliamcı' diyor, yargılamaları olumluyor. ABD'nin ürettiği belgelerle vatanseverlere saldıran Fırat'ın yine aynı merkezden üretilen argümanlarla CNN Türk ekranlarında Doğu Perinçek'i hedef alması dikkat çekti. 

CHP'Lİ ÇANKAYA BELEDİYESİNDE KADROLU İŞÇİ İDDİASI

Öte yandan Sabah Gazetesi tarafından kaleme alınan bir haberde ise Ali Haydar Fırat'ın CHP'li Ankara Çankaya Belediyesi'nde kadrolu işçi olarak çalıştığı, işe gitmeden maaş aldığı ileri sürülmüştü. 

İşte Sabah Gazetesi'nde yer alan o haber: 

Ankara Çankaya Belediyesi'nde işçi kadrosunda çalışan Dr. Ali Haydar Fırat, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Muş ikinci sıradan milletvekili adayı gösterildi. Çankaya Belediyesi'ndeki işinin yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak'ın danışmanlığını yapan ve bir dönem Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya ekibi içerisinde de bulunan Fırat'ın milletvekili adaylığı parti içinde tartışma yarattı. Aynı anda CHP içerisinde 3 farklı işte çalışıp para alan Fırat'ın durumu Kılıçdaroğlu'nun son dönemde ağzından düşürmediği kaynakları doğru kullanılması söyleminin göstergesi oldu.

Halen Çankaya Belediyesi'nden maaş almaya devam eden Ali Haydar Fırat'ın 10 parmağında 10 marifet var. Çankaya Belediyesi'nde çalıştığı sırada İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak'ın danışmanlığının yanı sıra CHP Genel Merkezi'nde de çeşitli görevlerde bulunan Fırat, son olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya ekibi içerisinde görev aldı. Fırat bu süre içerisinde üç de kitap yazdı. Çankaya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ndeki görev yerine uzun yıllardır uğramayan Fırat, bu dönemde belediyeden maaşını düzenli bir şekilde almaya da devam etti.

Milletvekili aday adayı olmasına rağmen CHP tarafından ilk açıklanan listeye girmeyi başaramayan Ali Haydar Fırat, Erdoğan Toprak'ın ısrarı üzerine HSYK'ya verilen son listeye eklenerek Muş ikinci sıradan milletvekili adayı oldu. Fırat'ın adaylığı parti içinde tartışmaları da alevlendirdi. Fırat'ın görevinden istifa etmesi gerektiği söyleyen CHP'liler, "Ali Haydar Fırat'ın kadrosu Çankaya Belediyesi'nde ama CHP genel merkezinde çalışıyor. Erdoğan Toprak'ın da basın danışmanlığını yapıyor. Ya işinin başına gitsin ya da görevinden istifa etsin. CHP'de başka adam mı yok" diyerek tepkilerini gösterdi.

Özetlersek; 

42 yaşında olan Ali Haydar Fırat gazetecilik kökenlidir.

Aslen Muşludur.

CHP yanlısı politik görüşe sahiptir.


 

Yorumlar

Bayburtsevdalısı Ben7haziran seçimlerini YÜZDE 41 1kasımseçimleri yüzde49 2019secimlerini ankara istanbulu muhalefet alacak dedim aynısı geldi amerikasecimlerini con aydın alacalarım aldı ama geçen istanbulda eminonü otobüsduraklarina asfalt atmaya mecali kalmamış ekrem imamoğlunun
Bayburtsevdalısı Alihsydarfıratmuhalefetin dahabeyannamesiyokavucunuzuyalarsinizancakhinedeoyum recep tayyip erdoğanindir