Ali Erbaş: Sigara sarhoş edici maddeler arasında

Bir canlı yayın programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Sigara içmek haram mı?" sorusuna "Sigara sarhoş edici maddeler arasında sayılıyor." yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Ali Erbaş: Sigara sarhoş edici maddeler arasında

Sigara ile ilgili görüşleri sıkça sorulan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Habertürk'te katıldığı Veyis Ateş'in porgramda bu sorunun yanıtını verdi.

Programda Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan Erbaş, sigaranın haram olup olmadığı yönündeki sorulara açıklık getirdi.

"SİGARA SARHOŞ EDİCİ MADDELER ARASINDA"

Veyis Ateş'in "Sigara içmek haram mı?" sorusunu yanıtlayan Ali Erbaş, insanın bedeninin mukaddes olduğunu ve insanın bedenini beş açıdan koruması gerektiğini söyledi.

İnsanın dinini, aklını, malını, nefsini yani canını, bir de neslini koruması gerektiğini kaydeden Erbaş, sigaranın bunlardan sadece birini bile korumaya engel olmasının sigaranın haram olması için yeterli olduğunu söyledi. "Kaldı ki beşine de zararı var. Dine zararı var, akla zararı var, mala zararı var, cana zararı var, nesle zararı var." diyen Ali Erbaş, sigaranın dine zararının sarhoş edici maddeler arasında yer almasından kaynakladığını söyledi.

Sigaranın uyuşturucu vazifesi gördüğünü kaydeden Erbaş, "Uyuşturucuya götüren yol sigarayla başlar. Kesinlikle sigarada uyuşturucu özelliği var.” dedi.

Yorumlar

fakirin ekmegi luks araba,saat ,sofrasi bol oldugunda bunlarda haram degilmidir, herseye zam faiz koymak haram degilmidir, tek dogru olani ALLAH bilir , rahman rahim ,kerim olan ALLAH dir ,hic kimse gunahsiz degildir