Ali Duran Topuz kimdir, nerelidir, kaç yaşında, kimin oğlu?

Ali Duran Topuz kimdir, nerelidir, daha önce nerede çalıştı, mesleği nedir, babası kimdir, kimin oğludur soruları bu aralar merakla soruluyor. Nedeni ise Topuz'un Gazete Duvar'daki görevinden istifa etmesi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ali Duran Topuz kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Ali Duran Topuz kimdir, nerelidir, babası kimdir, daha önce nerede çalıştı, mesleği nedir sorularının cevapları merak ediliyor. Ali Duran Topuz neden gündeme geldi? İşte Ali Duran Topuz hakkında merak edilen soruların Ali Duran Topuz kimdir, nerelidir sorularının cevapları: 

Ali Duran Topuz, Edebiyat alanında eserler sahibi olan bir yazardır. Rü ü Kür, en tanınmış eserlerindendir. Topuz, ayrıca Gazete Duvar isimli muhalif internet sitesinin yayın yönetmenliğini yapıyordu. Ta ki 13 Ekim 2021 Çarşamba gününe kadar. 

Ali Duran Topuz kimdir, nerelidir?
Ali Duran Topuz kimdir, nerelidir?

 

Gazeteci Ali Duran Topuz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Gazete Duvar ile yollarının ayrıldığını duyurdu. Topuz'un ardından Duvarenglish Şef Editörü Cansu Çamlıbel, Gazeteci Bahadır Özgür, Sinema Yazarı Şenay Aydemir ve Gazeteci Hakkı Özdal da kurumdan ayrıldığını duyurdu.

Topuz, paylaşımında "Her şeyin bir başı vardır bir de sonu. Gazete Duvar ile bir bağım kalmamıştır. Mesai arkadaşlarıma, yazarlara, okurlara binlerce teşekkürler. Eleştiren, kızan, öven herkese de şükran. Hakkınızı helal edin. Bir kişiye hakkım helal değil. O kendisini gösterecek zaten" dedi.

Ali Duran Topuz'un ardından Duvarenglish şef editörü Cansu Çamlıbel de kurumdan ayrıldığını duyurdu.

Topuz, Türkiye’nin ilk vicdani retçilerinden Vedat Zencir'in sahibi olduğu, Ağustos 2016'da yayın hayatına başlayan Gazete Duvar'ın kurulduğu günden beri Genel Yayın Yönetmenliğini yapıyordu.

Gazete Duvar, muhalif kimliğiyle bilinen PKK ve ona yakın isimlerin yazarlık yaptığı, AB ve ABD'den fonlanan medya kuruluşları arasında bulunuyor. 

ALİ DURAN TOPUZ'DAN YENİ AÇIKLAMA

Ali Duran Topuz, neden istifa ettikleriyle alakalı yeni bir açıklama yaparak asıl sebebi açıkladı. 

Topuz'un açıklaması özetle şöyle: 

Vedat Zencir’le ilk görüşmemi yaparken beraberinde olan mesai arkadaşlarımdan Ömer Araz’a da müteşekkirim. Canla başla işin koşullarının iyileşmesi için çabaladığına şahidim. Onun editoryal bağımsızlık eksenli tartışma neticesinde istifa ettiğini öğrendikten sonra kalamazdım.

Ayrılığımın sebebi, editoryal bağımsızlık denilen şeyin anlamı konusunda Vedat Zencir ile uyuşmamamızdır. Kendisine bu macerayı mümkün kıldığı için teşekkür etmeliyim, fakat editoryal bağımsızlığın ne anlama geldiği konusundaki bıktırıcı tartışmalar taşınamaz bir yorgunluk üretti.

ALİ DURAN TOPUZ KİMDİR, BİYOGRAFİSİ

Ali Duran Topuz kimdir, biyografisi şöyle:

Aslen Sivaslı olan Ali Duran Topuz 51 yaşındadır. Asıl mesleği avukatlık, uzmanlık alanı ise edebiyattır.

Ali Duran Topuz, 1967’de Sivas ilinin Zara ilçesinde dünyaya geldi.

Topuz, Beylerbeyi Ortaokulu ve Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Avukatlığın yanı sıra 1994’ten itibaren çeşitli radyo ve gazetelerde çalıştı.

Akşam ve Radikal gazetelerinin kuruluşunda yer aldı.

Radikal’in yazı işleri müdürlüğünü yaptı.

Radyo Sputnik’teki “Dünya Hali” isimli uluslararası ilişkiler programının yanı sıra kapısına kilit vurulan İMC TV’de sunuculuk ve medya eleştirisi yaptı.

Çeşitli dergilerde hukuk, çalışma hayatı ve siyaset alanında yazılar kaleme alan Topuz, aynı zamanda şiir ve öyküler yazıyor.


 

 

Yorumlar