Ali Babacan Erdoğan'a ve AK Parti'ye nasıl ihanet ettiğini itiraf etti

Ali Babacan, henüz AK Parti'den ayrılmadan, parti üyesiyken parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine çalışmaların içerisinde yer aldığını itiraf etti.

Ali Babacan'ın AK Parti'den henüz istifa etmeden, parti üyesiyken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye karşı çalışmalarda bulunduğunu, hatta çalışmaların tam merkezinde yer aldığını CHP kanalında itiraf etti. 

2018 seçimlerinde, AK Parti üyesiyken CHP ile ittifak kurup Abdullah Gül'ü ortak aday yapmak için çalıştığını itiraf eden Babacan'ın, sözünde durmamakla hangi parti liderini kastettiği merak konusu oldu.

Konuyla ilgili bir Twitter'da mesaj paylaşan Milletvekili Alpay Özalan, "Ali Babacan, az önce 2018'de Abdullah Gül'ü ortak aday göstermek için CHP ile anlaştıklarını ama son anda başka bir partiyle pürüz çıktığını söyledi. Ali Babacan, Ak Parti'den 2019'da ayrıldı. Yani Ak Parti üyesiyken CHP ile ittifak yaptı." dedi.

Ali Babacan 8 Temmuz 2019 tarihinde AK Parti'den istifa etmişti.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİYDİ, ERDOĞAN İÇİN İMZA VERMİŞTİ

Sosyal medyada TT olan Babacan'ın itirafları sonrası dikkat çeken bir ayrıntı daha ortaya çıktı. O dönemde AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olması için 2. sırada imza verdi.

3 Mayıs 2018'de AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın AK Parti Grubu adına TBMM Genel Kurul Divan Başkanlığı'na Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza verdiği milletvekili listesinde Babacan'ın da ismi çıktı.

Basına kapalı bölümde; AK Parti Grup Başkanı Binali Yıldırım ile Grup Başkanvekillerinin imzasıyla, AK Parti Grubu Genel Kurul Divan Başkanlığına sunulan, "Anayasa'nın 101'inci, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun 8'inci maddeleri uyarınca Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı 24 Haziran tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde, 316 AK Parti milletvekilinin imzasıyla aday gösterilmesini arz ve teklif ederiz." yazılı başvuru ele alındı.

Toplantıya katılan milletvekilleri, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin pusulayı zarfa koyarak, kupalara attı.

Başbakan Yıldırım, Meclis'teki makamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde AK Parti TBMM Grubu'nun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adayı olduğuna ilişkin alınan grup kararının örneğini, YSK'ya verilmek üzere imzaladı.

Yıldırım, daha sonra belgeyi AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'a teslim etti. Belgede, "24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adayı olarak Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı, Adalet ve Kalkınma Partisi TBMM Grubu olarak aday gösteriyoruz." ifadeleri yer alıyor.

Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak gösteren AK Parti milletvekillerinin imzaları arasında Babacan'ın imzası da var.

 

YSK kararı gereğince, AK Parti TBMM Grubu'nun adaylığa ilişkin grup kararı alındığını bildiren belge, adayın nüfus cüzdanı ve onaylı diploma örneği, imzasını içeren yazılı muvafakatı, adli sicil ve arşiv kaydı, 6 fotoğraf ile elektronik ortamda hazırlanan fotoğrafı da ekte sunuldu.

Söz konusu dilekçede; "Anayasa'nın 101. ve Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu'nun 8. maddeleri uyarınca AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı seçiminde ilişik listede imzaları bulunan milletvekillerimizce grubumuz tarafından aday gösterilmesi arz ve teklif ederiz" denildi.

Yorumlar

ALİ BABACAN ABDULLAH GÜL MUHAFAZAKAR BİR ADAY DIR! CUMHURBAŞKANI ÇATI ADAYI OLSAYDI BUNDA KİMLERİN EMEGİ VARSA TÜM MUHAFAZAKARLAR , CHP Yİ İKNA ETMENİN SEVİNCİNİ YAŞAYACAKTI! YANİ ALİ BABACAN BUNU BAŞARSAYDI BU AKPARTİYE İHANET DEĞİL , MUHAFAZAKAR CAMİAYA BİR HİZMET OLURDU! SANKİ BABACAN CHP Lİ BİR ADAY İÇİN Mİ? ÇABA SARFETMİŞ! HAYIR BABACAN AK PARTİLİ BİR İSİM İÇİN KULİS YAPMIŞTIR. BU DA İHANET DEĞİLDİR! DÜŞÜNÜN EĞER BABACAN AK PARTİLİ BİR İSMİN CUMHURBAŞKANI OLMASI İÇİN CHP Yİ , İYİ PARTİYİ İKNA EDERSE BU NASIL İHANET OLABİLİR!
Ramazan kıraç Ali Babacan dürüst bir insanmış neden yıllardır ak parti içinde kaldı
Kim bilir İnsan kendine yakışanı yapar