Ali Ağaoğlu ile Ahmet Ağaoğlu kardeş mi, akraba mı, neyi olur?

Ali Ağaoğlu ile Ahmet Ağaoğlu kardeş mi, akraba mı, iki ünlü isim birbirinin neyi olur?

Google Haberlere Abone ol
Ali Ağaoğlu ile Ahmet Ağaoğlu kardeş mi, akraba mı

Ali Ağaoğlu ile Ahmet Ağaoğlu kardeş mi, akraba mı, iş dünyasının yakından tanıdığı bu iki ünlü isim birbirinin neyi olur?

Trabzonspor'un sezonun bitimine henüz 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesiyle birlikte kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu bir kez daha gündeme geldi.

Başta biyografisi veya özgeçmişi merak edilen Ahmet Ağaoğlu ile ilgili en çok merak edilen bir diğer konu, onun ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu ile akrabalığının olup olmadığıdır. Peki, Ali Ağaoğlu, Ahmet Ağaoğlu'nun neyi olur, kardeşler mi, akrabalıkları var mı?

İkisinin de Trabzon ile ilgili olması, ikisinin de Kabataş Erkek Lisesi mezunu olması, ikisinin de iş adamı ve birbirlerine çok benziyor olması onlar hakkında sık sık, "Kardeşler mi" sorusunu gündeme getiriyor.

Öncelikle Ahmet Ağaoğlu biyografisine bakalım: 

AHMET AĞAOĞLU KİMDİR?

Ahmet Ali Ağaoğlu 27 Haziran 1957 tarihinde Ardahan'ın Göle ilçesinde dünyaya geldi. 

Mevcut Kulüpler Birliği ve Trabzonspor Başkanı. 2. Türkiye Golf Federasyonu Başkanı.

Ahmet Ağaoğlu Kabataş Erkek Lisesinde öğrenim gördükten sonra, 1979 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesinden mezun oldu.

2000 yılında Türkiye Golf Federasyonu Başkanı seçildi ve 24 Ocak 2001'de görevine başladı.

8 Nisan 2018'de yapılan olağanüstü genel kurulda Trabzonspor'un 17. başkanı oldu.

8 Temmuz 2021'de Kulüpler Birliği Başkanı seçildi.

Şimdi de Ali Ağaoğlu'nun biyografisine kısaca bakalım.

ALİ AĞAOĞLU KİMDİR?

Ali İbrahim Ağaoğlu 3 Mart 1954 tarihinde Trabzon ilinin Of ilçesinde dünyaya geldi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Lise eğitimini son sınıftaticarete atılmasıyla bırakmıştır.

2017 itibarıyla 1 milyar dolar şahsi serveti ile Türkiye'nin en zengin 27. insanıdır.

Babası Mithat Ağaoğlu, İstanbul'da dönemin tanınmış müteahhitleri arasında idi. Babasının da etkisiyle gençlik yıllarında bir yandan okuyup bir yandan da inşaatlarda mesleği öğrendi. 1975 yılında babasının geçirdiği bir kalp rahatsızlığı sonrasında bir süreliğine aile işlerinin başına geçti; bu dönemde iş yükünden dolayı liseyi yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Babasından ticari olarak 1977 yılında ayrılarak Ağaoğlu Şirketler Grubu'nu kurdu. 1981 yılından itibaren toplu konut siteleri üretmeye başlayan Ağaoğlu Şirketler Grubu, özellikle 1990’lı yılların sonlarında başladığı “My” konseptli yaşam alanları ve My World, My Office, My Towerland gibi projeleri ile Ataşehir, Ayazma ve Çekmeköy bölgelerinde çalıştı.

Ali Ağaoğlu, Ekonomi dergisi Forbes'in 2012 yılında yayınladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 10. sırada yer aldı. Mart 2013 itibarıyla Forbes'in yaptığı araştırmaya göre, 2.7 milyar ABD doları servetiyle, Türkiye'nin 8., dünyanın ise 527. en zengin iş adamıdır. Türkiye Vergi Rekortmeneleri Listesinde ilk kez 2008 yılında yer almıştır.

Görüldüğü üzere iki isim de farklı illerde dünyaya gelmiş, aslen memleketleri de farklı illerdir. 

Ahmet Ağaoğlu yine aynı röportajda Ali Ağaoğlu ile akraba olup olmadıkları yönündeki soruya, “Kendisiyle hiçbir akrabalığım yoktur. Ama sevdiğim bir arkadaşımdır. Hoş bir tesadüf liseyi birlikte Kabataş Erkek Lisesi’nde okuduk. Benim adım Ahmet Ali Ağaoğlu’dur. Lisede Ali Ağaoğlu denirdi. O yüzden okulda çok karıştırılırdık. Allahtan ikimizin de dersleri pek iyi olmadığı için bu karıştırmalar bizi pek etkilemedi. Bizi birbirimize de çok benzetirler. Abi kardeş sanırlar” cevabını vermişti.


 

Yorumlar