ALEMSAZ Uluslararası Müzik Festivali düzenlendi

Kazakistan'da "ALEMSAZ" Uluslararası Müzik Festivali'nde Türk halk müziği tanıtıldı

Google Haberlere Abone ol
ALEMSAZ Uluslararası Müzik Festivali düzenlendi

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen "ALEMSAZ" Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Türk halk müziği ile geleneksel aletleri tanıtıldı.

Ünlü Kazak sahne sanatçısı Roza Baglanova'nın adını taşıyan "Qazaqconsert" Devlet Konser Salonu'nda her gün farklı ülkeler için kültür günleri düzenlendi. Festivalin 10. gününde Türkiye'nin kültürel zenginlikleri konu alındı.

Etkinlik kapsamında geleneksel Türk müziği icracısı Murat Ferhat Yegül sahne aldı. Yegül'ün ney ile çaldığı parçalar, Kazak dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Aynı zamanda Türk geleneksel müzik aletleri hakkında sunum yapan Yegül, daha sonra Kazakistan'ın ünlü Turan Etno-Folklor grubuyla sahne aldı.

"Qazaqconsert" Devlet Konser Salonu Müdürü Aktotı Rayımkulova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Kazakistan'ın çok sayıda ülkeyle diplomatik ilişkilerinin tesisinin 30. yıl dönümünü kutladığını anımsattı.

Rayımkulova, bu çerçevede dünya müziklerinin aynı sahnede buluştuğu müzik festivali düzenlemeye karar verdiklerini anlatarak, "Festivalimizin amacı çeşitli ülkelerin kültürünü, sanatını Kazakistan'da buluşturmaktı. Böylece ülkemizin barışa yönelik dış politikasına katkı sunmak istedik. Festival kapsamında Almanya, İspanya, İtalya, Güney Kore gibi birçok ülkenin sahne sanatı tanıtıldı. Bugün Türk halk müziğinin temsilcilerini ağırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Festival kapsamında Türkiye'nin turistik mekanlarının tanıtıldığı video gösterilirken Astana Yunus Emre Enstitüsü tarafından Göbeklitepe fotoğraf sergisi açıldı.

Yorumlar