"Alemlere Rahmet Kısa Film Festivali" açıldı

"48 ülkeden 602 eser katıldı. Finalistlerimiz, jüri üyelerimiz burada. İnşallah hafta boyunca festival devam edecek ve etkinliğin sonucunda toplam 300 bin TL ödülü destek olarak genç sinemacılara dağıtacağız"

Google Haberlere Abone ol
"Alemlere Rahmet Kısa Film Festivali" açıldı

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, "8. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Festivali"nin açılış töreni Atlas 1948 Sineması'nda yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteklediği, Fidan Sanat Vakfı tarafından düzenlenen törenin açılışında AA muhabirine açıklamada bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, festivale ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyduklarını ifade etti.

Yıldız, Hz. Muhammed'in tanınması konusunda sinemanın gücünün bugüne kadar ihmal edildiğini belirterek, "Özellikle Fidan Sanat Vakfının bu noktada inisiyatif alması ve bu yıl festivalin sekizincisini düzenlemesi anlamlı. İnanıyorum ki sinemanın kalbi olan Beyoğlu'nda Alemlere Rahmet Film Festivali, Peygamberin tanınması, bilinmesi konusunda bütün dünyaya inşallah ışık olacak. Emeği geçenleri tebrik ediyoruz." dedi.

Sinemanın gücünün her geçen gün arttığına işaret eden Yıldız, "Sinema alanında pandemide kısmen bir yavaşlama olduysa da şimdi hızlanarak devam ediyor ve bu festivallerden de anlaşılıyor. Beyoğlu Belediyesi olarak da bu tür festivallere ev sahipliği yapıyoruz. İnşallah el birliğiyle, tam bir dayanışmayla kültür ve sanatta zirveye ulaşacağız. Festivalin hayırlı olmasını diliyoruz ve bütün İstanbul'u bu festivale katılmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

- 48 ÜLKEDEN 602 ESER BAŞVURU YAPTI

Fidan Sanat Vakfı Başkanı Abdülbaki Başer de bu yıl festival adına zor ama bereketli bir yıl geçirdiklerini aktararak, "48 ülkeden 602 eser katıldı. Finalistlerimiz, jüri üyelerimiz burada. İnşallah hafta boyunca festival devam edecek ve etkinliğin sonucunda toplam 300 bin TL ödülü destek olarak genç sinemacılara dağıtacağız. Bu yıl özel bir bölüm de düzenledik. 102 eser arasından 7 film seçerek, Filistin özelinde gösterim yapıyoruz." dedi.

Bu yıl "Özel Dönüş ve Yeşil Sinema" sloganıyla yola çıktıklarına da dikkati çeken Başer, şunları kaydetti:

"Karbon salınımını, ayak izini engellemek adına bu festivalle bir farkındalık başlatmak istedik. Bununla alakalı dijital platformları kullanarak bütün baskılı materyallerden elimizden geldiğince uzak durduk. Hatta bütün katılımcılarımıza kendi su mataralarınızla buraya gelin ve buraya katkı sunun diye talepte bulunduk. Yaşayabileceğimiz bir dünya var ve bu dünyaya biz nasıl davranırsak, o da bize aynı şekilde geri mukabelede bulunacak."

- ONUR ÖDÜLÜ NECDET TOK'A VERİLDİ

Festivalde bu yıl "Onur Ödülü" ise Türk sinemasında birçok ünlü yönetmenin filmini montajlayan Necdet Tok'a, yönetmen Nazif Tunç tarafından takdim edildi.

Tok adına aynı zamanda 69 yaşında olmasına binaen 69 fidan diktirildi.

Ödül alırken konuşma yapan Tok, "Yeşilçam'da karanlıklar içerisindeyken 'Ya Rabbi ne zaman Müslümanlar sinemaya gelecek.' diye bir duam vardı. Elhamdülillah oldu. Daha da olacak. Türk sinemamıza katkı sunacak gençlere selam olsun." dedi.

Festival, 30 Kasım'a kadar devam edecek.

Yorumlar