Haftanın filmleri

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 10 film vizyona girdi.

Haftanın filmleri - Sayfa 1

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 10 film vizyona girdi.

Haftanın filmleri - Sayfa 2

"Loro" Paolo Sorrentino'nun yönettiği; Toni Servillo, Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio, Kasia Smutniak, Euridice Axen ve Giovanni Esposito'nun rol aldığı "Loro" izleyici ile buluştu. İtalyan sinema yönetmeni, yapımcı ve senarist Paolo Sorrentino'nun senaryosunu Umberto Contarello ile birlikte yazdığı film, skandallarıyla anılan eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin hayatını beyaz perdeye yansıtıyor. Sorrentino, son filmi Loro'da ünlü siyasetçinin hem özel hayatına dokunuyor hem de İtalyan siyasetini hicvediyor. Ünlü yönetmen; biyografi türündeki filmde siyasi kariyerinin yanı sıra ülkesinin en zengin kişilerinden biri olan Berlusconi'nin portresini çizerken çok konuşulan skandalların perde arkasına da bakıyor.

Haftanın filmleri - Sayfa 3

"Kursk" Thomas Vinterberg yönetmenliğindeki "Kursk", 120 Rus askerinin ölümüyle sonuçlanan Kursk isimli denizaltının batma hikayesini anlatıyor. Belçika yapımı filmde 2000 yılında gerçekleşen denizaltı felaketi ve sonrasında yaşanan olaylar hatırlatılırken yaşam mücadelesi veren mürettebatın ailelerinin onları kurtarmak için mücadele etmek zorunda kaldığı siyasi engeller ve zorluklar da beyaz perdeye taşınıyor. Lea Seydoux, Colin Firth, Matthias Schoenaerts, Michael Nyqvist, Max von Sydow, August Diehl, Matthias Schweighöfer, Steven Waddington, Joel Basman ve Eva van der Gucht'un başrollerinde yer aldığı filmin senaryosu Robert Rodat'a ait.

Haftanın filmleri - Sayfa 4

"Aşktan Kaçılmaz" Ünlü yazar Nick Hornby'nin 2009 yılında yayımlanan aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan "Aşktan Kaçılmaz", bir zamanlar birbirlerine aşık olan Annie ve Duncan çifti ile bir dönem müzik kariyerinde önemli bir yere gelmiş Tucker Crowe'un hikayesini odağına alıyor. Jesse Peretz'in yönetmenliğini üstlendiği romantik komedi türündeki müzikalin başrollerinde, Chris O'Dowd, Rose Byrn, Ethan Hawke, Phil Davis, Azhy Robertson ve Ayoola Smart oynuyor.