Fenomen teyze oy isteyecek

4 yıl önce Katıldığı 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasının ardından Türkiye'ce tanınan ilkokul mezunu Emsal Tekir, Kayseri'nin Develi ilçesinde yaşadığı mahalleye muhtar adayı oldu.

Fenomen teyze oy isteyecek - Sayfa 1

4 yıl önce Katıldığı 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasının ardından Türkiye'ce tanınan ilkokul mezunu Emsal Tekir, Kayseri'nin Develi ilçesinde yaşadığı mahalleye muhtar adayı oldu.

Fenomen teyze oy isteyecek - Sayfa 2

3 çocuk annesi ve ilkokul mezunu olan Emsal Tekir, katıldığı yarışma programında sergilediği performans ve rahat tavırlarıyla fenomen olarak tüm Türkiye'de tanındı. İlkokul mezunu olmasına rağmen üniversite mezunlarına taş çıkartan Emsal Tekir, 60 bin TL ödüllü 9. soruyu görmüştü. O dönem yarışmaya nasıl katıldığını anlatan Tekir, eşiyle tartışma yaşadığını çocuklarından da olumsuz tepki almasına rağmen yarışmak için İstanbul'a gittiğini söyledi.

Fenomen teyze oy isteyecek - Sayfa 3

"EŞİM 'SENDE GENEL KÜLTÜR YOK, REZİL OLURSUN' DEDİ" Günlük hayatında tam bir köylü kadını olduğunu, değişik işlerle uğraştığını kaydeden Tekir; yarışma macerasını anlatarak; "Günlük hayatımda tavuklarım var, bağ, bahçe, pekmez yaparım. Nişasta yaparım, temizliklere bayan götürürüm, çemen yaparım. Tam bir köylü kadınıyım. Bir gün internetten yarışmaya başvurdum. Oğluma dedim ki 'Sen katıl'. Oda 'Ben katılmam anne' dedi. Ben de şaka yaptım, 'Sen katılmazsan ben katılırım' dedim.

Fenomen teyze oy isteyecek - Sayfa 4

"SORULARI MANTIK YÜRÜTEREK BİLDİM" İlkokul mezunu olmasına rağmen soruları mantık yürüterek bildiğini ve yarışmanın ardından çok güzel tepkiler aldığını ifade eden Emsal Tekir; "Yarışmadan sonra çok güzel tepkiler oldu. Eşim benden özür diledi. Çocuklarım da mahçup oldu. Ben kendime güvenmesem zaten bu kadar gitmezdim. Çünkü bende bir kalp var gelmeden geleceği biliyorum, kalbime doğuyor. O soruları mantık yürüte yürüte bildim" şeklinde konuştu.