Çocuklarınızın daha zeki olması için 10 yöntem

Çocuğunuzun gelişimi için sizin onu nasıl takip ettiğiniz, gözlemlediğiniz önemli. İşte ebeveynlere çocuklarının daha zeki olması için öneriler...

Çocuklarınızın daha zeki olması için 10 yöntem - Sayfa 1

Çocuğunuzun gelişimi için sizin onu nasıl takip ettiğiniz, gözlemlediğiniz önemli. İşte ebeveynlere çocuklarının daha zeki olması için öneriler...

Çocuklarınızın daha zeki olması için 10 yöntem - Sayfa 2

Abur cuburu kes! Şeker, trans yağlar ve diğer abur cuburu kesip yerine yüksek besinli besinler koymak çocuğunuzun özellikle de ilk iki yılındaki zihinsel ve motor gelişiminde mucizeler yaratır. Örneğin, çocukların sağlıklı beyin dokusu gelişimi için demir gerekir ve demir eksikliği olduğunda sinir dürtüleri daha yavaş hareket eder. Üstelik çalışmaların gösterdiğine göre, yanlış beslenen çocuklar enfeksiyonlara daha açık olur ve bu da okula devamsızlığı ve arkadaşlarından geriye düşmelerini beraberinde getirir. Çocuklarınızın ne yediğine dikkat edin.

Çocuklarınızın daha zeki olması için 10 yöntem - Sayfa 3

Anne sütü Anne sütü ana beyin besinidir. Herkesin bildiği gibi anne sütünün bebekler üzerinden pek çok faydalı etkisi vardır. Tehlikeli enfeksiyonları önler ve temel besin sağlar. Danimarkalı bilim adamlarına göre bebeklerin çok daha sağlıklı ve zeki olmasına yarar. Yani eğer imkanınız var ise bebeğinizi mutlaka emzirin.

Çocuklarınızın daha zeki olması için 10 yöntem - Sayfa 4

Beyin oyunları Satranç, bulmaca, kriptogram – hepsi zihinsel jimnastik aracıdır. Sudoku gibi oyunlar stratejik düşünme, problem çözme ve karar vermeye teşvik ederken eğlenceli de olabilir. Çocuklarınızı bu tarz oyunlar oynamaya teşvik etmelisiniz.