Aktif Rasyosu ne demek, kelime anlamı nedir?

Aktif Rasyosu ne demek, kelime anlamı nedir, neyi ifade eder soruları BDDK tarafından alınan son kararla birlikte sorgulanmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
BDDK'dan bankaları ilgilendiren önemli karar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 10 Ağustos Pazartesi günü yaptığı açıklamada bankaların Aktif Rasyosu değerini artırdığını bildirdi. Birçok kişi açıklamayı memnuniyetle karşılarken sıradan vatandaş ise Aktif Rasyosu ne demek, kelime anlamı nedir, neyi ifade eder sorularını sormaya başladı. İşte Aktif Rasyosu ile ilgili merak edilen bilgiler: 

Aktif Rasyosu BDDK tarafından bu yılın nisan ayında ortaya konulan yeni bir kavramdır. Bu kavram bankaları ilgilendiren bir formüle verilen isimdir. Bu formül ise bankaların yaptıkları işlemlerle alakalı bir formüldür. Şöyle ki; ban

Bankalar vatandaştan veya piyasalardan topladıkları paraları veya malları ile paraları kredi olarak kullandıkları esnada kurmaları gereken dengeyi sağlamak zorundalar. Bu dengenin formülünü ise BDKK ortaya koydu, kontrolünü kendisi yapacak. Burada belirlenen dengeyi sağlayamayan veya kuramayan bankalara para cezası uygulanacak.

BDDK son olarak 10 Ağustos günü yeni bir Aktif Rasyosu değeri açıkladı. Buna göre; 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Aktif Rasyosu değeri hedefini, mevduat bankalarında yüzde 100'den yüzde 95'e, katılım bankalarında yüzde 80'den yüzde 75'e düşürdü.

BDDK'den yapılan açımlamada, "İhtiyaç oluşması halinde, Aktif Rasyosu (AR) düzenleme yaklaşımı çerçevesine uyumun devamlılığını sağlamak, bankaların mali yapısını güçlendirmek ve kaynak verimliliğini artırmak amacıyla ilave düzenlemeler yapılabilecektir." ifadelerine yer verildi.

ORMANI ATEŞE VEREN PKK'LILAR KAMERADA

 

Yorumlar