Akşener'den Kılıçdaroğlu'na "adaylık" cevabı, destek yok

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun İyi Parti'nin nabzını yoklamak için yaptığı adaylık çıkışı geri tepti. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili açıklamalar hakkında yorum yaptığı; ancak desteklediğini söylemedi.

Google Haberlere Abone ol
Akşener'den Kılıçdaroğlu'na "adaylık" cevabı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı yönündeki açıklamalar ile sonrasında Kılıçdaroğlu'nun yaptığı, "Cumhurbaşkanlığı adaylığını Millet İttifakı belirler" sözlerle ilgili, sorular üzerine, değerlendirmede bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda, “En başta nerede durduysam yine aynı yerde duruyorum. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Millet İttifakı liderlerinin bu konuyu konuşmaları lazım. Arkadaşlarım kendi görüşlerini dillendirmiştir. Benim çıkıp cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda konuşmam şık olmaz. Aslında yanlış bir tartışma yapıyoruz. Tartışma konusu şu olmalı, “Toplum nasıl bir cumhurbaşkanı istiyor?” demişti.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Meral Akşener, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Kılıçdaroğlu’nun ittifak belirler” sorusuna cevap verdi. Akşener, “Birincisi Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusu elbette hakkıdır, elbette saygı duyulması gereken bir durum. Ben CHP’nin Genel Başkanı’nın Cumhurbaşkanlığı adaylığına dair böyle bir tutumunun olmasını saygıyla karşılarım. Burada bir başka partinin genel başkanı olarak söz söyleme hakkını kendimde bulmam. Dolayısıyla o konuda bir yorum yapmamız son derece ayıp olur.” diye konuştu. 

DESTEK YOK

Akşener'in ittifak ortadığının adaylık açıklamalarına, "Destekliyorum" şeklinde bir ifade kullanmaması, ittifak ortağının adaylığını istemediği şeklinde yorumlandı.


 

Yorumlar