Akseki'de kardan kapanan yayla yolları açılıyor

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Akseki İlçesi'nde kar nedeniyle kapanan yayla yollarının trafiğe açılması için belediye ekiplerinin çalışması sürüyor.Antalya Büyükşehir Belediyesi Akseki Koordinatörü İbrahim Özkan, AA muhabirine...

Google Haberlere Abone ol
Akseki'de kardan kapanan yayla yolları açılıyor

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Akseki İlçesi'nde kar nedeniyle kapanan yayla yollarının trafiğe açılması için belediye ekiplerinin çalışması sürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Akseki Koordinatörü İbrahim Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle Akseki'de kapanan bazı yayla yollarını trafiğe açmak için yoğun olarak çalıştıklarını bildirdi.

Manavgatlı göçerlerin başvurusu üzerine yayla yollarında iş makineleri ile Antalya'ya 175, Akseki'ye ise 25 kilometre uzaklıktaki Sülek Yaylası yolunda çalışma başlattıklarını belirten Özkan, "Bölgede yer yer 30-150 santimetre arasında kar bulunuyor. 1825 metre rakımlı Alacabel mevkisinden başlayıp, yaylalara giden grup bağlantı yollarımızı açmaya başladık. Bu yaylada yaklaşık 10 bağlantı yolu bulunuyor. 10 kilometrelik bir mesafede karla mücadele yapacağız. Kapalı olan yayla yollarımızı açmaya devam edeceğiz." diye konuştu.


Yorumlar