Akit TV ve Gazetesi kimin? Sahibi kimdir?

Akit TV ve Akit Gazetesi kimin, sahibi kimdir, kim tarafından ne zaman kuruldu?

Google Haberlere Abone ol
Akit TV ve Gazetesi kimin? Sahibi kimdir?

Akit TV ve Akit Gazetesi kimin soruları son günlerde sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. Peki, Akit kimin? İşte detaylar: 

Akit Gazetesi Mustafa Karahasanoğlu tarafından kuruldu. Akit gazetesi 12 Eylül 1993’te Akit Gazetesi ismiyle kuruldu. Gazete 8 yıl bu isimle faaliyet gösterdikten sonra kapatıldı. Kapatma kararından sonra 5 Aralık 2001 tarihinde ‘Anadolu’da Akit’ ismiyle yeniden kuruldu. Bir 9 yıl bu isimle çıktıktan sonra ise 10 Ekim 2010 tarihinde Yeni Akit ismini aldı. 2010’dan beri aynı isimle faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yeni Akit Gazetesi'nin künyesinde şu anda "sahip" olarak Ramazan Fatih Uğurlu ismi görünüyor. Yönetici olarak ise Ali İhsan Karahasanoğlu ile Nuri Karahasanoğlu görülmektedir.

Peki, Yeni Akit Gazetesi’nin kurucusunun ise Mustafa Karahasanoğlu kimdir? İşte detaylar:

Mustafa Karahasanoğlu kimdir?

Karahasanoğlu 1948 yılında Erzincan'ın Kemaliye ilçesi Başpınar köyünde doğdu. 1950 yılında İstanbul'a geldi. İlk okulu Namık Kemal İlk Okulunda orta öğrenimini Fındıklı Orta Okulunda lise tahsilini ise 1968 yılında Maçka Sanat Lisesinin elektrik bölümünü bitirdi. 1974 yılında Yıldız Üniversitesinin elektrik bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Milli Gazete'de müessese müdürü oldu.

Mustafa Karahasanoğlu siyasi çalışmalarına 1969 yılında Milli Nizam Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığıyla başladı. 1973'de Milli Selamet Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığı, 1975 yılında Milli Selamet Partisi İstanbul Gençlik Kolu Başkanlığı, 1976-1979 yılları arasında Ankara'da Milli Selamet Partisi Genel Merkezinde Teşkilatlanma Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

Karahasanoğlu 1979 yılında Milli Gazete Genel Yayın Yönetmenliğine getirildi, 1982 yılına kadar bu görevi devam ettirdi. Bu dönemde Türkiye'de ilk defa temsilcilik sistemi ile gazete abone dağıtım sistemini kurdu. Karahasanoğlu 1983 yılında İslam Takvimini çıkardı. 1988'de Cuma Dergisini yayın hayatına sokan Karahasanoğlu 1993 yılında beklenen Vakit Gazetesini çıkardı.

28 Şubat döneminde 312 Generalin açtığı dava sürecinde taviz vermeden gazetenin yayınlarını sürdürdü. Gazetenin Almanya baskısı mahkeme kararı olmadan İçişleri Bakanı kararıyla yayını engellendi.

Yorumlar