Daima genç görünen eller için 'Akıllı Dolgu Uygulaması'

Genç görünmek ve geçen yılların etkisini azaltmak için uygulanan medikal estetik yöntemlere her gün bir yenisi ekleniyor. Bunlardan biri de 'Akıllı Dolgu' uygulaması. Peki akıllı dolgu uygulaması nedir, ne işe yarar, etkisi ne kadar sürer? İşte 'Akıllı Dolgu Uygulaması' hakkında merak edilenler.

Google Haberlere Abone ol
Daima genç görünen eller için akıllı dolgu

Genç kalmak ve geçen yıllara rağmen genç görünmek herkes tarafından istenen birşeydir. Bu istek doğrultusunda geliştirilen yöntemler her geçen gün kendine bir yenisini ekliyor. Bunlardan biri de 'Akıllı Dolgu Uygulaması'. Peki akıllı dolgu uygulaması nedir?

Akıllı dolgu uygulaması "medikal estetik" alanında geliştirilmiş ve cildin daha genç ve dolgun görünmesini sağlayan bir yöntemdir.

Yaşlanma süreci kişinin genetik yapısına, beslenmeye ve dış etmenlere bağlı olarak kişiden kişiye farklılık gösterir. Özellikle güneş ışınlarından yeterince korunmayan ve düzenli bakımı sağlanmayan cilt çok daha çabuk yaşlanır ve yıpranır. Kolajen yapısı bozulan ciltte kırışıklık ve sarkmalar meydana gelir.

akıllı dolgu uygulaması

Yerçekimi ve kolajen yapısının bozulması ile birlikte ciltte meydana gelen sarkma ve kırışıklıklar bazı estetik yöntemlerle düzeltilebilmektedir. Bunun için geliştirilen ve bozulan kolajen yapısını yeniden kazandırmak için tavsiye edilen yöntem 'Akıllı Dolgu Yöntemi' dir.

Kolajen Üretimini Arttırıyor

Çoğunlukla yüz bölgesi ve ellerde uygulanan akıllı dolgu uygulaması ciltte bozulan kolajen üretimini yeniden canlandırıyor. Akıllı dolgunun içeriğinde %70 oranında dolgu, kalan %30'luk kısmı ise cerrahi uygulamalarda dikiş ipi olarak kullanılan KaproLakton oluşturuyor.

İlk uygulamadan itibaren gözle görülür bir gençlik sağlayan akıllı dolgu uygulaması hücre yenilenmesini sağlayarak sarkmış ve kırışmış cildi onarıyor.

Bozulan kolajenin yeniden oluşumu, uygulama yapılmasının ilk ayından başlayarak 4. ayın sonuna kadar devam eder. 4. ayın sonunda dokuların kendi kendine kolajen üretmesi sağlanmış olur.

Akıllı Dolgu Ne İşe Yarar?

Kolajen üretimini yeniden başlatır
Lifting etkisi sağlar
Cildi aydınlatarak, canlılık ve parlaklık verir
Kalıcılık süresi isteğe bağlıdır
Cildi gençleştirir
Sarkmış olan cildi toparlar

Akıllı Dolgu hangi bölgelere uygulanır?

Eller ve yüz bölgesine güvenle uygulanan bir yöntemdir. Özellikle yaşlanma belirtileri ellerde kendini daha yoğun gösterir. Dolayısıyla ellere yapılan akıllı dolgu uygulaması ellerin daha genç ve parlak görünmesine olanak verir.

Akıllı Dolgu Nasıl Yapılır, Acı Verir mi?

Akıllı Dolgu Uygulaması tamamen acısız uygulanan bir yöntemdir. Local anestezi ile uyuşturulan bölgeye uygulanır. İşlem bitiminde kişi günlük yaşamına hemen dönebilir. İlk uygulama sonra yapay görünen dolgunluk ilerleyen haftalarda yerini doğallığa bırakır.
Yeterli kolajen oluşumu ancak 4. ay sonunda sağlanmış olur.

Kaynak: sonhaberler.com

Yorumlar