Akdeniz'de Türkiye'ye tehdit gibi tatbikat

Türkiye'nin dik duruşundan rahatsızlık duyan Fransa ve Mısır, Libya'daki tehditlerinden sonra şimdi de Akdeniz'de birlikte tatbikat yaparak Türkiye'ye gözdağı vermeye çalıştı.

Google Haberlere Abone ol
Akdeniz'de Türkiye'ye tehdit gibi tatbikat

Son günlerde tansiyonun yükseldiği Doğu Akdeniz'de Mısır ve Fransa tatbikat başlattı. Mısır ve Fransız Deniz Kuvvetleri unsurlarının katıldığı tatbikatın Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliğin zirve yaptığı günlere denk gelmesi dikkat çekti.

Konuyla ilgili olarak Mısır Ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Tatbikat, ortak unsurlar arasındaki koordinasyon yeteneğine odaklanarak, gemi mürettebatının yetenek ve yüksek verimlilikle savaş misyonlarını gerçekleştirmedeki profesyonelliklerini gösterdi. Bu tatbikatlar, Mısır ve Fransız Silahlı Kuvvetleri arasındaki ortak iş birliğinin dayanaklarını desteklemektedir." ifadelerine yer verildi.

DARBECİ SİSİ'NİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ FRANSA

Mısır yönetimi, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin göreve geldiği 2014'ten bu yana ABD ve Rusya'dan sonra en fazla Fransa'dan silah almayı tercih etti.

Mısır ve Fransa "Rafale" tipi 24 savaş uçağı alımına ilişkin anlaşmayı 2015'te Kahire'de imzalamıştı. Fransa'nın satılamayan savaş uçakları olarak nitelendirilen "Rafale" tipi uçakları Mısır'ın alması uzun süre gündem olmuş ve farklı şekillerde yorumlanmıştı.

Mısır ve Fransa tarafından gerçekleştirilen söz konusu tatbikat, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginliğin hemen üzerine denk geldi. Türkiye de gerek hava gerekse deniz unsurları ile bölgedeki eğitim ve operasyonel faaliyetlerine devam ediyor.

KÜÇÜKCEKMECE'DE METROBÜS YANGINI

 

Yorumlar