AK Partili gençlerden kan bağışı

- AK Parti İstanbul Gençlik Kolları, Türk Kızılayı'na kan bağışı kampanyasına Taksim Meydanından destek verdi - AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Ayhan: "AK Parti İstanbul Gençlik Kolları olarak iyilikte ve yardımda yarışan binlerce AK Genç ile Kızılayımızın yardımına koşmaya daima hazırız"

Google Haberlere Abone ol
AK Partili gençlerden kan bağışı

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan, "AK Parti İstanbul Gençlik Kolları olarak iyilikte ve yardımda yarışan binlerce AK Genç ile Kızılayımızın yardımına koşmaya daima hazırız." dedi.

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı, Türk Kızılayı'nın başlattığı kan bağışı kampanyasına, Taksim Meydanında çadır ve stant kurarak destek verdi.

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Ayhan, yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın "Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Haydi Türkiye, insanımız için sürekli kan bağışçısı olmaya" sloganıyla başlattığı kampanya çağrısına ilk günlerden başlayarak destek verdiklerini belirtti.

"Kanımız feda olsun" diyen binlerce AK Partili gencin katkısıyla 11 bin ünitenin üzerinde kan bağışı ile Türk Kızılayı tarihinin bu alandaki bağış rekorunu kırdıklarını kaydeden Ayhan, şöyle dedi:

"Bağışlanan her ünite kan, 3 cana eşitken ve kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu biliyorken, bu çağrıya kayıtsız kalamazdık. Bu nedenle ülkemizin zor günlerinde Türk Kızılayı'na destek olmamız gerektiğini hep birlikte gösterdik. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları olarak, iyilikte ve yardımda yarışan binlerce AK Genç ile Kızılayımızın yardımına koşmaya daima hazırız. Bunu bir görev olarak görmekteyiz. Ülkemiz için el ele vermek, gönülden gönüle iyiliği yaymak gerektiğinde AK Gençlerin sorumluluktan asla kaçmayacağını göstermekten mutluyuz." diye konuştu.

Ayhan, henüz kan bağışında bulunmayan tüm gençleri, gecikmeden İstanbul'un çeşitli meydanlarında kurulan Kızılay kan bağışı noktalarına giderek kan vermeye çağırdı.

Kızılay Avrupa Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Ayşe İpek Akyol ise kampanyaya destek veren AK Parti İstanbul Gençlik Kollarına teşekkür etti.

Kan bağışı kampanyasının başlamasından hemen sonra AK Partililerin gerekli hassasiyet ve duyarlılığı gösterdiğini kaydeden Akyol, ''Belediye başkanlarının da desteğiyle oldukça güzel bir kampanyaya imza attık. Rekor seviyesinde 12 bin üniteden fazla kan bağışı oldu. Kızılay'a kan stoklarının az olduğu bir dönemde bize verdikleri destek ve yakınlık, iyi niyet ve hayat kurtarmaya vesile oldukları için herkese teşekkür ederiz.'' ifadelerini kullandı.

Ayşe İpek Akyol, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Ayhan'a teşekkür plaket sundu.

Açıklamaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da katıldı.


Yorumlar