AK Parti'den Berat Albayrak açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik, Berat Albayrak'ın istifasıyla ilgili sorulara cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den Berat Albayrak açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Berat Albayrak'ın istifasıyla ilgili sorulara cevap verdi. 

Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanlığı makamının takdirindedir." dedi." 

Çelik, "Devletimizde herhangi bir çarkın işlemediğine dair bir durum yok. Devlet gayet güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir. (Bakan Albayrak'ın istifa paylaşımı) Sayın Cumhurbaşkanımız kendi takdirini, uygun gördüğü şekilde kamuoyuyla paylaşacaktır." dedi. 

Çelik açıklamasında şunları söyledi:

MYK gündemini sizlerle paylaştım. Göreve getirme, görevden alma Cumhurbaşkanlığının takdiridir. Bu konuyla ilgili açıklama yapmam mümkün değildir. Cumhurbaşkanımız takdirini sizlerle paylaşacaktır. MYK'nın konusu olan da bir konu değil. Sayın Cumhurbaşkanımızı uygun gördüğü bir şekilde paylaşacaktır. Devlet gayet güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir. Herhangi bir tıkanma söz konusu değildir. Önümüzdeki pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımız Kapalı Maraş'ı ziyaret edecekler. Sayın Bahçeli'de davet edildi. Cumhurbaşkanı kabinesi dolayısıyla kendi konularına hakimdir. Öyle devlet krizi gibi bir durum söz konusu değildir. Görevden alma, istifa, göreve getirme durumu Cumhurbaşkanımızın takdiridir.

 

Yorumlar