AK Parti'nin Ağrı mitingi-3

- Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (3) "(Gezi Olayları) dediler ortalığı birbirine kattılar, '17-25' dediler yatırımları engellemek istediler, 15 Temmuz darbe girişimiyle hızımızı kesmek istediler. Sanmayın ki bütün bunları AK Parti için yaptılar. Bunları ne Recep Tayip Erdoğan için ne de Binali Yıldırım için yaptılar. Bunların asıl hedefi Türkiye'dir, milletin kardeşliğidir. Bunların hedefi barışı bozmak, bizim aramıza nifak tohumları ekmektir" - "Allah'ın izniyle 16 Nisan'dan sonra bu sorunların üzerine, daha kararlılıkla gideceğiz. Bütün engelleri, tek tek ortadan kaldıracağız. Bize saldıranlara diz çöktüreceğiz"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'nin Ağrı mitingi-3

AĞRI (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "(Gezi Olayları) dediler ortalığı birbirine kattılar, '17-25' dediler yatırımları engellemek istediler, 15 Temmuz darbe girişimiyle hızımızı kesmek istediler. Sanmayın ki bütün bunları AK Parti için yaptılar. Bunları ne Recep Tayip Erdoğan için ne de Binali Yıldırım için yaptılar. Bunların asıl hedefi Türkiye'dir, milletin kardeşliğidir. Bunların hedefi barışı bozmak, bizim aramıza nifak tohumları ekmektir." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Referandumda hangi mezhep ve meşrepten olursa olsun herkesin sandığa giderek, "evet" diyeceğini ve böylece tuzakların bozulacağını ifade eden Yıldırım, 80 milyonun eşit, özgür ve kardeş olarak yaşamasını istediklerini dile getirdi. Yıldırım, her karış toprakta huzur ve güven olmasını arzu ettiklerini belirtti. Artık darbelerin ve hükümet krizlerinin son bulmasını istediklerine işaret eden Başbakan Yıldırım, 14 yıldır isteyen herkesin serbestçe dilini konuşması, inancını yaşaması ve özgürce seyahat etmesi için mücadele verdiklerini söyledi.

Reform yapmak istedikçe sürekli önlerine engellerin konulduğunu aktaran Yıldırım, "(Gezi Olayları) dediler ortalığı birbirine kattılar, '17-25' dediler yatırımları engellemek istediler, 15 Temmuz darbe girişimiyle hızımızı kesmek istediler. Sanmayın ki bütün bunları AK Parti için yaptılar. Bunları ne Recep Tayip Erdoğan için ne de Binali Yıldırım için yaptılar. Bunların asıl hedefi Türkiye'dir, milletin kardeşliğidir. Bunların hedefi barışı bozmak, bizim aramıza nifak tohumları ekmektir." diye konuştu.

- "Belli yerlerden idare edilen o terör sona erecek"

Binali Yıldırım, 16 Nisan'dan sonra Türkiye'nin önündeki engellerin kalkacağının altını çizerek, "Artık engelli koşu bitecek, engelsiz koşu başlayacak. Darbeler dönemi sona erecek, acılar sona erecek, gözyaşları dinecek. Belli merkezlerden, yerlerden idare edilen o terör sona erecek. Huzurla, güvenle geleceğe yürümeye devam edeceğiz inşallah," ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin batısına da doğusuna da gittiklerini anlatan Yıldırım, dün Edirne'de ne söyledilerse bugün Ağrı'da onu söylediklerine dikkati çekti. "Bizde yalan dolan yok. Bizde doğuda ayrı batıda ayrı konuşmak yok." diyen Yıldırım, dillerinin sevgi ve kardeşlik dili olduğunu, Türkiye'yi bütün olarak kucakladıklarını söyledi.

Türkiye'nin bir çok sorununu çözdüklerine dikkati çeken Yıldırım, "Allah'ın izniyle 16 Nisan'dan sonra bu sorunların üzerine, daha kararlılıkla gideceğiz. Bütün engelleri, tek tek ortadan kaldıracağız. Bize saldıranlara diz çöktüreceğiz. Sadece ve sadece ülkemizin büyümesi, kalkınması, huzur bulması için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz." dedi.

16 Nisan'ın bir seçim olmadığını, partilere oy verilmeyeceğini belirten Yıldırım, 16 Nisan'da geleceğe oy verileceğini vurguladı.

"Geleceğe 'evet' diyecek miyiz? Çocuklarımız için 'evet' diyecek miyiz? Barış için kardeşlik, var mısınız?" diye soran Yıldırım, alandakilerden 'evet' yanıtını aldı.

(Sürecek)



Yorumlar