AK Parti'den Gökçek sürprizi

AK Parti, Belediye Başkanlığı görevinden alındıktan sonra ismi MHP ile anılmaya başlayan Melih Gökçek'i kaybetmemek için ilginç bir hamle yaptı. Melih Gökçek'in MHP ile isminin anılmasından sonra AK Parti, Bülent Arınç'ta yaptığı gibi Gökçek'in de oğlunu siyasete dahil etme kararı aldı. Buna göre Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in Ankara'da bir ilçe belediyesine başkan adayı yapılması planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den Gökçek sürprizi

AK Parti Bülent Arınç'ın siyasete veda etmesinden sonra oğlunu milletvekili yaptığı gibi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için de benzer bir adım atıyor. Özellikle Melih Gökçek'in adının yerel seçimlerde MHP ile anılmasından sonra AK Parti'den gelen hamle sürpriz olarak karşılandı. AK Parti, Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'i Ankara'da ilçe belediye başkanlığına aday göstermeyi planlıyor. Yazar Abdülkadir Selvi'nin yazdığına göre, Osman Gökçek için yoklama bile yapıldı. İşte Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm:

Bu arada Ankara’nın ilçeleri için bir anket çalışması yürütüldüğü söyleniyor. Altındağ’ın başarılı belediye başkanı Veysel Tiryaki’nin ismi bu kez Yenimahalle için gündemde. CHP Yenimahalle’de mevcut belediye Başkanı Fethi Yaşar’la devam dedi. Altındağ için Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Etimesgut için ise Kahraman Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün sorulduğu söyleniyor. MHP Etimesgut’ta mevcut belediye başkanı Enver Demirel ile devam demişti. AK Partili Mesut Akgül’ün belediye başkanı olduğu Mamak’ta Abdullah Özer’in, yine AK Partili Selçuk Çetin’in yönettiği Pursaklar’da ise Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz’ın isimlerinin halka sorulacağı söyleniyor.

Ama iki isim var ki çok çarpıcı. Sincan için Osman Gökçek’in, Keçiören için Turgut Altınok’un isminin sorulduğu söyleniyor. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in isminin MHP’yle geçtiği bir dönemde Osman Gökçek ismi ilginç geldi. Turgut Altınok ise Keçiörenlilerin sevdiği eski belediye başkanı. Tabii bunlar adaylar değil, altını çizerek söylüyorum ki şimdilik sadece ankette sorulan isimler. Başka isimlerle başka anketlerin yapılacağını da hemen ekleyeyim.

Yorumlar