AK Parti: İstanbul'da organize bir durum var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'da oy kaydırma ya da hatalardan ziyade organize bir durum olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti: İstanbul'da organize bir durum var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'daki oy tutarsızlıklakırının ve çelişkilerin normal bir durum olmadığını belirterek, organize bir durumla karşı karşıya olduklarını açıkladı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, İstanbul'da tespit ettikleri durumla alakalı şunları söyledi: Biz diyoruz ki sandık başlarında kaydırmalar var ve normal değil. Bu kadar ince işçiliği çıkarmak kolay mı? Biz, ‘Sandığın başında bir şeyler oldu’ diyoruz. En yetkili kişiyi belirlerken bu kadar usulsüzlük yapılmışsa, bunun adı nedir? Nedir bu? Bunun adı şaibedir. Ama şöyle de diyebiliriz; organize bir usulsüzlük var. Organize bir suistimal var. Hata ötesi. Nereye elimizi atsak, elimizde kalıyor. Araştırdıkça vahim verilere ulaşıyoruz. Birileri çok özel planlamış diye düşünüyoruz. Birileri bu işi kapatmaya çalışıyor ve çamura yatıyor.

Bu iş münferit bir iş değil. 2002’den beri AK Parti’den siyaset yapıyorum. O gün bugün seçim işlerinde çalışıyorum. 24 Haziran’da da tespit ve itirazlarımız var. Her dönem oluyor bunlar. Ama bir var iki var. Bu kadar işin denk gelmesi münferit, adi, hata demek mümkün mü? Planlı ve organize bir şeyler var. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız.

Bizim yaptığımız tüm işler yasal zeminde. Kanuni olmayan hiçbir dayanağımız yok. Biz kanunun bize tanıdığı yöntemi kullanıyoruz. Kanuni yollar bitmiş değildir. Daha takip edeceğiz, kullanabileceğimiz yollar var. Sonuna kadar kullanacağız. Yargı son kararını verecek. Bu işler öyle yapılsın ki kamu vicdanı rahatsız olmasın. Gerçek ve doğru ortaya çıksın. Bunlar yasal zeminde işletilerek yapılsın. Bu belgeleri anlatacağız ve bazı şeyler düzelecek belki ama anlaşılmadığı oradan seçim kurullarının verdiği karar hepimizi bağlar. Bu işleri takipsiz bırakmamızı bizden hiç kimse beklemesin.

"BÜYÜKÇEKMECE'DE SEÇİMİN İPTALİYLE İLGİLİ TALEBİMİZ VAR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Büyükçekmece'de seçimin iptaliyle ilgili talepleri olduğunu bildirdi.

Yavuz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Büyükçekmece hariç, tüm oyların sayımına ilişkin talebimizi reddeden İl Seçim Kurulu kararlarına karşı bugün YSK'ye itiraz ettik. Büyükçekmece'de ise seçimin iptaliyle ilgili bir talebimiz var." ifadelerini kullandı.

Yavuz diğer bir paylaşımında ise İstanbul'un 4 ilçesinde (Çatalca, Silivri, Maltepe ve Çekmeköy) tüm oylar, 2 ilçenin sadece ikinci ilçe seçim kurullarında (Kartal ve Ataşehir) oyların tamamı, kalan tüm ilçelerde sadece geçersiz oyların sayıldığını kaydetti.

38 İLÇE İÇİN DİLEKÇE 

AK Parti İstanbul İl Başkanlığından alınan bilgiye göre, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin 38 ilçede oyların yeniden sayılması talebinde bulunuldu.

Bu konuda hazırlanan itiraz dilekçesini AK Parti İstanbul İl Başkanlığı yetkilileri, YSK'ye gönderilmek üzere İstanbul İl Seçim Kurulu'na sundu.

Yorumlar