AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3) - "Bu şehrin en büyük projesi Kanal İstanbul olacak, bu bir dünya projesi. Yani bir yerde Süveyş olabilir, bir yerde Panama olabilir ama burada da Kanal İstanbul. Bununla dünyaya mesajımızı vereceğiz. Yeni dönemde ilk işlerimizden biri Kanal İstanbul'un inşasını başlatmak olacaktır" - "2020'ye kadar İstanbul'u 68 kilometre tünel ve 355 kilometre metro uzunluğuyla kavuşturmak istiyoruz. Bu tarihten sonrası içinde 120 kilometre yeni tünel 650 kilometre de yeni raylı sistem projemiz de hazır" - "2002'de 21 olan İstanbul'daki üniversite sayısı bugün 57. Böylece 2002'de 206 bin olan İstanbul'daki üniversite öğrenci sayısı bugün 890 bini aştı. İstanbul'a 34 bin derslik, 14 bin 500 kişilik Yüksek Öğrenim Yurtları kazandırdık. Önümüzdeki 3 yıl içinde 14 bin 250 kişilik yurtlar daha açıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu şehrin en büyük projesi Kanal İstanbul olacak, bu bir dünya projesi. Yani bir yerde Süveyş olabilir, bir yerde Panama olabilir ama burada da Kanal İstanbul. Bununla dünyaya mesajımızı vereceğiz. Yeni dönemde ilk işlerimizden biri Kanal İstanbul'un inşasını başlatmak olacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kendisinin "Çılgın Projem" dediği Kanal İstanbul projesinin hazırlıklarını sürdürdüklerini bildirdi.

Bu şehrin en büyük projesinin Kanal İstanbul olacağını vurgulayan Erdoğan, "Bu bir dünya projesi. Yani bir yerde Süveyş olabilir, bir yerde Panama olabilir ama burada da Kanal İstanbul. Bununla dünyaya mesajımızı vereceğiz. Yeni dönemde ilk işlerimizden biri Kanal İstanbul'un inşasını başlatmak olacaktır. İstanbul büyüklüğünde bir şehrin ulaşımını ancak raylı sistemler üzerinden çözmek mümkündür. Bunun için de İstanbul'umuzu raylı sistemlerle donattık, donatıyoruz." diye konuştu.


- "İstanbul'u susuzluktan kurtardık"

Erdoğan, vatandaşların sıkıntı çekmeyip rahat hareket etmeleri adına çok çalıştıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlar her yere rahatlıkla gidebilsin. En son Üsküdar-Ümraniye metrosunun açılışını bizzat yaptık. İstanbul yollarını rahatlatacak 16 tünel projesinden biri olan Kasımpaşa-Hasköy tünelini de 27 Ocak'ta yine bizzat açtık. Bugüne kadar İstanbul'a 17 kilometre uzunluğunda tünel, 160 kilometreyi aşan metro hattı inşa ettik. İstanbul, sana aşığız. İstanbul, aşkımızın gereğini yerine getiriyoruz. 24 Haziran'dan sonra da senin aşkının gereğini ifa edeceğinize inanıyoruz. 2020'ye kadar İstanbul'u 68 kilometre tünel ve 355 kilometre metro uzunluğuyla kavuşturmak istiyoruz. Bu tarihten sonrası içinde 120 kilometre yeni tünel 650 kilometre de yeni raylı sistem projemiz de hazır.

Kardeşlerim rahat olun biz bugüne kadar beşer planında hiçbir gücün önünde eğilmedik biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğildik, başka bir yerde asla. Şimdi hedef 190 kilometre tünel ve bin kilometre raylı sistem uzunluğuyla İstanbul'u dünya çapında bir ulaşım ağına kavuşturmaktır. Sağlıkta İstanbul'a 51'i hastane olmak üzere toplam 127 tesisi hükümetlerimiz döneminde kazandırdık. Şimdi de İstanbul'un iki yakasına 7 bin yatak kapasiteli 2 dev şehir hastanesi yapıyoruz. İkitelli'deki Başakşehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı hızla sürüyor. Sancaktepe Şehir Hastanemizin de inşaatına inşallah en kısa sürede başlıyoruz."

TOKİ vasıtayısla 15 yılda başlattıkları 156 bine yakın konut projesiyle İstanbul'u adeta yeni baştan inşa ettiklerinin altını çizen Erdoğan, tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış İstanbul'un gerçekten eşsiz bir şehir olduğunu söyledi.

Erdoğan, tarih boyunda İstanbul'a su temininin önemli bir mesele olduğunu kaydederek, "Bir başka ifadeyle İstanbul suyun yanı başında ama suya hasret bir şehir olmuştur. İstanbul'da geçmişte yaşanan su sıkıntısının şehri nasıl esir aldığını ancak bilen bilir. Sene 1994 İstanbul susuz muydu? Gençler bilmeyebilir. Çünkü o zaman doğanlar şu anda 24 yaşında. Yani 24 yaşındaki genç İstanbul'un susuzluğunu bilmez. Şimdi söylüyorum, o susuz şehri su bulur hale kim getirdi? Biz getirdik. Susuzluktan daha kötü bir şey olabilir mi? Benzin istasyonları gibi İstanbul'da su istasyonları kurulmuştu. Biz 180 kilometreden Istranca Dağları'ndan İstanbul'a su getirdik ve İstanbul'u susuzluktan kurtardık." ifadelerini kullandı.


- "CHP demek aynı zamanda tezek demektir"

Suyun, abıhayat olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"İstanbul'u abıhayata kavuşturduğumuza göre evet ben de halkımdan bir şeyler istiyorum. Ben inanıyorum ki benim halkım da bunun gereğini yapacaktır. Çünkü CHP, susuzluk demektir. O zaman İstanbul'da CHP iktidarı vardı. Onlar bizi susuz bıraktılar. Ümraniye'de çöplük patladı, 39 vatandaşım benim Ümraniye'de öldü. CHP, çöplük demektir. Biz oraları şimdi pırıl pırıl yaptık. Oralarda spor tesislerini kurduk ama bunlar asla bunları yapamadı. CHP demek hava kirliliği demektir. Yine o dönemde gazeteler maske dağıtıyordu, hava kirliliğinden dolayı, unutmayalım bunları.

Aynı zamanda yine CHP demek işte bu dönemlerde yaşadığımız bu sıkıntılarda olduğu gibi biz doğal gazı İstanbul'a getirdik. Teslim aldığımız CHP yönetimi o dönemde İstanbul'daki ne kadar eve doğal gaz getirmişti biliyor musunuz? 50 bin. Ben İstanbul'dan ayrılırken İstanbul'a bizim getirmiş olduğumuz doğal gaz miktarı, 1 milyon 250 bin eve biz doğal gaz getirdik. Biz öyle çalıştık, çalışıyoruz. Ama şimdi zaten elhamdülillah 2 ilimizin dışında doğal gazın gitmediği il, bu yıl sonu itibarıyla o 2 il de halloluyor ve böylece 81 ilimizin tamamına doğal gazı götürmüş oluyoruz. Şimdi bunlar modernite, modernizm, medeni olmak diyorlar. Ya sizin medeni olmakla ne işiniz var ya. Lafla medeni, modern olunmaz. İcraat, icraat. Sen benim vatandaşımı tezekten kurtarıyor musun? Yok. Çünkü CHP demek aynı zamanda tezek demektir. Evet, onlar tarih oldu ya."

"Artık benim Anadolu'da Erzincan'ın Refahiyesi'nde oradaki benim Ayşe kardeşim butona basacak ve bütün eve sıcak su gelecek." diyen Erdoğan, bunu sağlamaları gerektiğini, bunu dert edindikleri için bunları yaptıklarını ve yapacaklarını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı ne yapmışsa kendilerinin de bunları yapıp onları geçeceklerini vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Sadece İstanbul'a 21 milyon fidan dikerek şehrin yeşil alanlarını çoğalttık. Niye? Modern bir şehir. Aynı zamanda eğitim-öğretim şehri olan İstanbul'un bu konudaki çıtasını da yükselttik. 2002'de 21 olan İstanbul'daki üniversite sayısı bugün 57. Nereden nereye. Böylece 2002'de 206 bin olan İstanbul'daki üniversite öğrenci sayısı bugün 890 bini aştı. İstanbul'a 34 bin derslik, 14 bin 500 kişilik Yüksek Öğrenim Yurtları kazandırdık. Önümüzdeki 3 yıl içinde 14 bin 250 kişilik yurtlar daha açıyoruz. İstanbul'a yaptığımız bu hizmetler yetmiyor. Bunu özetleyecek olursak biz gerçekten çok kısa bir özet yaptık. Bunları kampanyada sizlere animasyonlarla çok daha farklı bir şekilde anlatacağız."

(Sürecek)







Yorumlar