AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım İzmir'de:

- "Bu anayasa değişikliğine terör örgütleri 'hayır' diyor, şimdi bunların yanına Almanya ve Hollanda'da da katıldı. Alayınız katılın alayınız. Bize Allah yeter, bize millet yeter. Evelallah hepsine verecek cevabımız var" - "16 Nisan'da Türkiye'nin yazacağı zafer için ilk buluşmamızı Almanya'da yaptık. Sonra ne olduysa oldu. Almanya başladı 'hayır' propagandası yapmaya. Almanya taraf oldu. 'Hayır' kampanyasına katıldı. Bu demokrasiyi yaralayan girişimleri üzüntüyle takip ediyoruz" - "2017 Avrupa'da seçim yılı. Almanya'da seçim var, Hollanda'da seçim var, Fransa'da seçim var. Onlar bıraksınlar Türkiye'yi, bıraksınlar Türkiye ile uğraşmayı kendi işlerine baksınlar. Türkiye kendi işini kendisi görür. Türkiye'yi kullanarak seçim kazanmak için Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda yaptığı bu önemli değişikliğe karşı çıkmak, bakanlara engel koymak, giden arkadaşlarımıza programlarını yaptırmamak, uçaklarına iniş izni vermemek ne dostluğa sığar ne diplomasiye ne de insanlığa sığar. Bütün bunları bir kenara not edeceğiz ama günü gelince inşallah gereği neyse onu da yapacağız. Avrupalı ülkelerin Türkiye üzerinden rant sağlamasına izin vermeyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım İzmir'de:

İZMİR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğine terör örgütlerinin "hayır" dediğini, şimdi bunların yanına Almanya ve Hollanda'nın da katıldığını belirterek, "Alayınız katılın, alayınız. Bize Allah yeter, bize millet yeter. Evelallah hepsine verecek cevabımız var." dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığının yeni binasını hizmete açan Yıldırım, binadaki balkondan vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasında İzmir'in tam kadro olduğunu, birlik ve beraberlik içinde tek yürek ve tek vücut olduğunu belirten Yıldırım, "Güzel İzmir'in kendisine yakışanı yaptığını ifade etti.

16 Nisan'a kadar çalışmaya ant içen fedakar ve yiğit teşkilata teşekkür ettiğini kaydeden Yıldırım, iş yapmaktan açılış yapmaya vakit bulamadıklarını, Türkiye'nin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine hizmet götürmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.

Mega projeler ve dev eserleri hizmete kazandırmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını anlatan Yıldırım, memleketi olan İzmir'e zaman ayırmadan yapamayacağını, yeni il binasında yiğit İzmirlilere bir selam verip kucaklaşmak istediğini söyledi.

Eskilerin "tebdili mekanda ferahlık vardır" sözünü hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Zaten gittikçe başarısını artıran İzmir il teşkilatımız, bu yeni binasında çok daha güzel, başarılı hizmetlere imza atacak. 16 Nisan için buradan söz veriyor musunuz? İzmir bu sefer kazanan tarafta olacak mı? İzmir bu sefer rekora koşacak mı?

Değerli hemşehrilerim tabii ki bu güzel mekana kavuştuğumuz için mutluyuz ama önemli olan sadece binalar değil içerideki insanların mutluluğudur. AK Parti Türkiye'nin 7 bölgesinin 81 ilinin siyasetteki baba ocağıdır. İstiklal Marşımızda vurgulanan şu sözün derinliği ne kadar önemlidir. 'Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.' İşte AK Parti, ilelebet dalgalanacak ay yıldızlı bayrağı taşıyan ve Türk milletinin en son ocağı, en güvenli ocağı olmayı başarmıştır.

Millet bu payeyi AK Parti'ye 15 yılda güvenerek, inanarak verdi. Binalardan önce gönüller yaptık. Yollardan önce gönülleri kazandık. Bugün onbinlerce İzmirli işte onun için burada. İşte bu yüzden 15 Temmuz darbe girişiminde millet bizimle beraberdi. Siz 15 Temmuz'dan itibaren bir ay boyunca gece demediniz gündüz demediniz nöbetler tuttunuz. Meydanları alçaklara dar ettiniz. Bu birliktelikten aldığımız güçle miletin adamı, kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü kapayamadılar."

- "Siyaset yasağı getirenlere millet dersini verdi"

AK Parti'ye siyaset yasağını getirenlere milletin dersini verdiğini, muhtıra verenlere "biz sadece milletten muhtıra alırız" diyerek iade ettiklerini, 2007'deki referandumda da vesayetin kırmızı kart gördüğünü anlatan Yıldırım, 2014'te de cumhurbaşkanlığının Türkiye'de sorun olmaktan çıktığına işaret etti.

"İşimiz yeni başlıyor. Neden yeni başlıyor. Çünkü 15 yılda Türkiye'de işler çok değişti. Köprünün altından çok sular aktı." diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Artık IMF karşısında el pençe divan duran bir Türkiye yok. Artık yabancı ülkelerin kullandıkları teknolojileri izleyen bir Türkiye yok. Artık Avrupa ve Asya kıtaları köprülerle bağlanıyor. Deniz altından raylı sistemler, karayoluyla geçişler yapılıyor. Asrın projesi Marmaray Avrasya tüneli yapıldı, hizmete girdi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık, milletimize armağan ettik. İlk şehir hastanemizi Mersin'de açtık. 5 yıldızlı otel konforunda. Yenilerini Isparta, Yozgat ve Ankara'da yakında hizmete açacağız. Ferhat olup dağları deliyoruz Şirinimiz'e, milletimize ulaşmak için."

Yıldırım, "tek devlet için, tek millet için, tek vatan için, tek bayrak için kararımız" sözleri üzerine kalabalığın "evet" cevabını vermesi sonrası "İzmir işi bitirmiş. Hizmetler sürsün, Türkiye büyüsün için hazır mısınız? İstikrar için, dev eserler, büyük projeler, yeni yollar, tüneller, köprüler, hastaneler, havalimanları, üniversiteler için... Evet, evet, evet." ifadelerini kullandı.

- "Hepsine verecek cevabımız var"

Anayasa değişikliğiyle ilgili halk oylamasına 36 gün kaldığını kaydeden Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bize durmak yok yola devam. Gece gündüz demeyeceğiz çalışacağız ve 16 Nisan'da Türkiye'yi bölmeye çalışanlara, fetoculara, vetoculara, PKK'ya, onun yandaşlarına gereken cevabı İzmir'den vermeye hazır mıyız? Bu anayasa değişikliğine terör örgütleri 'hayır' diyor, şimdi bunların yanına Almanya ve Hollanda'da katıldı. Alayınız katılın alayınız. Bize Allah yeter, bize millet yeter. Evelallah hepsine verecek cevabımız var.

16 Nisan'da Türkiye'nin yazacağı zafer için ilk buluşmamızı Almanya'da yaptık. Sonra ne olduysa oldu. Almanya başladı 'hayır' propagandası yapmaya. Almanya taraf oldu. 'Hayır' kampanyasına katıldı. Bu demokrasiyi yaralayan girişimleri üzüntüyle takip ediyoruz. 2017 Avrupa'da seçim yılı. Almanya'da seçim var, Hollanda'da seçim var, Fransa'da seçim var. Onlar bıraksınlar Türkiye'yi, bıraksınlar Türkiye ile uğraşmayı kendi işlerine baksınlar. Türkiye kendi işini kendisi görür. Türkiye'yi kullanarak seçim kazanmak için Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda yaptığı bu önemli değişikliğe karşı çıkmak, bakanlara engel koymak, giden arkadaşlarımıza programlarını yaptırmamak, uçaklarına iniş izni vermemek ne dostluğa sığar ne diplomasiye ne de insanlığa sığar. Bütün bunları bir kenara not edeceğiz ama günü gelince inşallah gereği neyse onu da yapacağız. Avrupalı ülkelerin Türkiye üzerinden rant sağlamasına izin vermeyeceğiz."




Yorumlar