Gülmekten nefret mi ediyorsunuz?

Diş sağlığı kişinin kendisiyle barışık olması ve özgüvenini yitirmemesi için kişisel bakımında özellikle özen göstermesi gerekir.

Google Haberlere Abone ol
Gülmekten nefret mi ediyorsunuz?
 Gülümsemenize dişlerinizde oluşan lekeler ve renkte sararma olması sebebiyle ara vermeyin. Diş bakımı küçük yaşlarda ailenin eğitimi ile alışkanlık haline getirilmesi gerekir ve  daha sonrasında kişi kendi bakımını kendi yapmaya başladığı andan itibaren ara vermeden yapmaya dikkat etmelidir. Dişlerin düzenli fırçalanması önemlidir. Uzmanların önerisi günde mutlaka 3 kere fırçalanmasıdır. Dişlerin düzenli fırçalanması birlikte kullandığınız diş macununda önemi büyüktür. Mutlaka diş doktorunuza danışarak onun önerdiği diş macununu kullanmaya özen gösterin. Ayrıca yapılan en sık hatalardan biri diş doktoruna son aşamada başvurmaktır. Artık diş kaybedilmek üzeredir ve diş doktoruna gittiğinizde alacağınız çözüm sadece ağrıdan kurtulmak ve bir dişinize daha veda etmenizdir. Düzenli aralıkla diş doktoruna muane olmaya gitmeniz sizin hem diş kaybına uğramamanıza , diş ağrısı yaşamamanıza , sağlıklı gülüşlerinizden olmamanıza neden olur.

Sağlıklı dişler için neler yapılmalı?

Günde 3 kez her yemekten sonra mutlaka dişler fırçalanmalı. Kullanılan diş fırçasına ve diş macununa dikkat edilmeli,

Gün içinde diş fırçanız yanınızda değilse en azından tuzlu su ile mutlaka gargara yapmalısınız,

Dişlerinizi fırçalamanız dışında dilinizin arka kısmınıda fırçalamalısınız. Ağızdaki kötü kokunun oluşmasındaki en büyük sebeptir. Tüm kokular bu kısımda birikerek yayılır. Yumuşak bir diş fırçası ile sadece suyla bu kısım iyice fırçalanmalıdır.

Ağzınızın kuruduğunu hissettiğiniz de şekersiz naneli sakız kullanabilirsiniz. Bu tükürük bezlerinizi harekete geçirir.

Dişlerinizin bakımına çok özen gösteriyorsanız yılda 3 kez diş doktorunuza gidip rutin kontrollerinizi yaptırmalısınız.

Dişler de vücuttaki diğer organlar gibi yaşlanır. İlerleyen yaş ile birlikte yaşanabilecek sağlık sorunları arasında dişlerin de önemli bir yeri olduğunu unutmayalım.

 

Yorumlar