Adet Söktürücü Şifalı Bitkiler

Adet dönemini, sağlıklı her kadın rutin olarak düzenli aralıklarda geçirir. Ancak bazı olumsuz nedenlerden dolayı adet gecikmeleri de yaşanabilir.

Google Haberlere Abone ol
Adet Söktürücü Şifalı Bitkiler

Adet dönemini, sağlıklı her kadın rutin olarak düzenli aralıklarda geçirir. Ancak bazı olumsuz nedenlerden dolayı adet gecikmeleri de yaşanabilir. Bu durumlarda tedavi ve alternatif tıp alanında şifalı bitkilerden faydalanarak olumlu sonuçlar elde edilebilir.

Adet söktürmek için faydalanılacak şifalı bitkilerden bazıları şunlardır; Civanperçemi, kimyon, anason, papatya, havuç tohumu, karabaş otu, misk ve maydanoz gibi bitkileri sayabiliriz. Bu şifalı bitkilerle hazırlanacak çaylar adet düzensizliği yaşayan kişilere önerilmektedir.

Yukarıda sıraladığımız şifalı bitkilerden hazırlanacak adet söktürücü çaylar düzenli olarak her gün en az 3-4 bardak içilmesi önemle tavsiye edilmektedir. Ayrıca bu çayların yanı sıra taze olarak üvez meyvelerinden tüketmekte adet kanaması sorunu olan kişilerde adet söktürmeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Ayrıca zerdeçalın çay olarak hazırlanarak içilmesi veya öğütülerek toz haline getirilmiş zerdeçalın tüketilmesi etki sağlamaktadır.

Adet söktürücü olarak dereotunun kaynatılarak çay şeklinde içilmesi, hatmi çiçeği ve civanperçeminin karışımından kaynatılarak hazırlanacak çayın adet söktürmeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

Adet Söktürücü Şifalı Bitkiler:

Biberiye papatya ile birlikte kaynatılarak tüketilirse adet söktürür. Ayrıca atkuyruğu bitkisi kaynatılarak balla tatlandırılarak çay şeklinde içilir. Civanperçemi otu tek olarak veya çörek otu ve sığırkuyruğuyla birlikte kaynatılarak balla tatlandırılarak düzenli olarak içilir.

Kadınlarda rastlanan gebe kalamama sorunları adet düzensizliğinden kaynaklanıyorsa iyi neticeler alınacak uygulamalardandır. Ardından menopozdan ileri gelen kesilmelere de oldukça fayda sağlamaktadır. 

Az miktarda çöven kökü kaynatılır ve bal karıştırılarak tüketilirse adet söktürür. Ancak fazla tüketildiği takdirde mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir.

Kuşdili kaynatılır ve bal katılarak aç karnına bir su bardağı içilirse adet söktürür. Madımak otu kaynatılarak balla birlikte aç karnına bir su bardağı içilirse adet söktürür.

Şakayık çiçekleri çay şeklinde hazırlanarak balla tatlandırılarak tüketilir. Yine Üzerlik tohumu da adet söktürmek için faydalanılacak bitkiler arasında yer almaktadır.

 

    

Yorumlar