34 Hafta Gebelik

34. hafta gebelikte anne bedeninin de gelişimine devam eden bebek 2.100 gr ağırlığında ve ortalama 45 cm uzunluğunda olacaktır.

Google Haberlere Abone ol
34 Hafta Gebelik

34. hafta gebelikte anne bedeninin de gelişimine devam eden bebek 2.100 gr ağırlığında ve ortalama 45 cm uzunluğunda olacaktır. Bebeğe ait olan yağ depoları hızla tamamlanmaya devam etmektedir.  Eğer bebek bu haftalarda sabırsız davranır da doğar ise ciddi anlamda sağlık problemi yaşamaz. Akciğerleri olgunlaşmaya devam etmek ve sinir sistemi son hazırlıklarını tamamlamak üzeredir.

 34. haftada bebeğe ait tırnaklar doğduğunda ilgi çekecek kadar uzamıştır. Bütün gelişimini tamamlaması için artık sayılı günler kaldı ve yaklaşık 6 haftaya kadar dünyaya merhaba diyecektir. 34. hafta gebelikte anne, gebelik hormonlarının etkisi ile anne adayı görme problemleri yaşayabilir. Özellikle lens kullanan anne adaylarında bu durum daha fazla açığa çıkacaktır. Hayat Akışı: 34. Hafta gebelik döneminde anne adayı kendini daha yorgun hissedecek ve bu durum keyfini kaçıracaktır. Ani hareketlerde göz kararmaları muhtemel yaşanacak sıkıntılar arasındadır. Beslenme, uyku düzeni ve yaşam kalitesi bu dönemler de en önemli ayrıntılar arasındadır. Ciltte yaşanan renk değişimleri ve sivilceler anne adayı için can sıkıcı olabilir. Fakat gebeliğin sonlanması ile beraber gebeliğe ait diğer sıkıntıların ortadan kalkacağı gibi ciltte yaşanan değişimlerde düzelecektir. Bacak Krampları: 34. hafta gebelikte ve devamında bacaklarda kramp, ödem ve eklem ağrıları şiddetini artırabilir. Bu tür ağrılara neden olan faktörün magnezyum ya da kalsiyum eksikliği olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle kalsiyum ve megnezyum desteği yararlı olacaktır. Gebeliği takip eden doktorun reçete edeceği ilaçları kullanarak sorun bir nebze olsun azaltılabilir. Ayak Ve Bileklerde Şişlik: Beslenme ile ilgili problem yaşayan gebelerde bu sorun ile daha fazla karşı karşıya kalınır. Genellikle aşırı tuz tüketen ve çalışan anne adayları ayaklarda şişliğe daha çok maruz kalır. Vücut ağırlığı arttıkça ödem ihtimali daha fazla artacaktır. Gebelik sürecini daha konforlu geçirebilmek için tuz tüketimine dikkat etmek gerekmektedir. Beslenme düzeni ve yanlış gıdaların tüketimine de dikkat edilmesinde yarar vardır. Saç Değişimler: Gebelik döneminde saçlarda inanılmaz bir değişim yaşamak gebeliğin en güzel belirtilerindendir. Saçlar normal döneme göre daha gür ve daha parlak bir görünüm kazanır. Ancak can sıkıcı bir durum ise tüylenmenin çene, yanak gibi bölgelerde de açığa çıkma ihtimalidir.  Uyku Düzeni: 34. Hafta gebelik ve devamında uyku sıkıntıları yaşamak kaçınılmaz sorunlar arasındadır. Uyku sıkıntıları tuvalet ihtiyacının artması, bacak krampları, korku ve endişe gibi birçok nedenden dolayı açığa çıkabilmektedir. Daha rahat bir gece geçirebilmek için rahat bir yatak, gece yatmadan ılık bir duş ve ılık süt içmek yararlı olabilir. Bacak arasına yerleştirilecek bir yastık yine rahat bir gece geçirebilmek için yardımcı olacaktır. 34. Hafta ve sonrasında çay, kahve tüketimine daha fazla dikkat edilmeli ve yorgunluğa neden olacak aktivitelerden kaçınılmalıdır.  Ruh Halinde Değişim: 34. Hafta gebelikte ve gebelik sonlanana kadar ruh halinde farklı değişimler yaşanabilir. Doğumun yaklaşması ile beraber daha tedirgin ve stresli günler yaşamak mümkündür. Anne adayının, bazen çok mutlu olurken bazen aniden umutsuzluğa kapılması mümkündür.

Yorumlar