Ahmet Şık neden istifa etti? işte HDP'den istifanın sebebi:

Ahmet Şık, Twitter'dan yaptığı açıklama ile HDP'den istifa ettiğini duyurdu. Peki, Ahmet Şık HDP'den neden istifa etti?

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Şık HDP'den istifa etti

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Twitter'dan yaptığı açıklama ile HDP'den istifa ettiğini duyurdu. Ahmet Şık HDP'den neden istifa etti?

Twitter'dan açıklama yapan Ahmet Şık, HDP'den istifa ettiğini açıkladı. Şık'ın mesajı şu şekilde;

Eş başkanlarımızı tenzih ederek, parti yönetiminde bulunan hakim bir anlayışın HDP'nin gücü, anlamı ve değerleri hilafına demokratik teamüllerden uzak tutumlarında ısrarları nedeniyle HDP’den istifa ettim.

1 Nisan günü, ilgililerine iletmiş olduğum istifa kararım, bugün (4 Mayıs 2020) itibariyle resmiyet kazanmıştır.

AHMET ŞIK HDP'DEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Ahmet Şık istifa nedeni olarak ise şunları söyledi:

- Kararım bireysel bir politik tutumun yansıması olup herhangi bir komplo teorisine itibar edilmemesi temennimdir. Yolumuz açık önümüz barış olsun.

- Eş başkanlarımızı tenzih ederek, parti yönetiminde bulunan hakim bir anlayışın HDP'nin gücü, anlamı ve değerleri hilafına demokratik teamüllerden uzak tutumlarında ısrarları nedeniyle HDP’den istifa ettim.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP Merkez Yürütme Kurulu, İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, "İstifa kararı kendi takdiridir." ifadesi kullanıldı.

HDP tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sayın Ahmet Şık ile Haziran 2018 seçimlerinden bu yana birlikte çalıştık, birlikte emek verdik. İstifa kararı kendi takdiridir. HDP üzerine düşen siyasal ve tarihsel sorumluluğun farkında olarak çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir."

 

Yorumlar