Ahmet Namık Akdoğan kimdir, nerelidir?

Ahmet Namık Akdoğan kimdir, nerelidir, ne dedi, neden tepkileri üzerine çekti? Enes Kara'nın cemaat evinde intihar etmesinden sonra yaptığı açıklamada tepki çeken Akdoğan ne demişti?

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Namık Akdoğan kimdir, nerelidir?

Ahmet Namık Akdoğan kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, mesleği nedir, neden gündeme geldi, ne dedi? Akdoğan, cemaat yurdunda kalmak istemediği, dersleri kötü gittiği ve gelecekten bir beklentisi olmadığı için intihar eden Enes Kara ile ilgili açıklamaları sonrası tepki çekmişti. Ancak Akdoğan, kullandığı ifadeleri latife amaçlı kullandığını aynı konuşmasında belirttiğini söylüyor. Peki, Ahmet Namık Akdoğan kimdir, nerelidir?

BBP MKYK üyesi Ahmet Namık Akdoğan, sosyal medyada gündem oldu. Akdoğan, "Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız? Bir ayyaş öldü diye meyhaneleri mi kapatacağız" dedi. Bu ifadelerin büyük tepki toplamasından sonra Akdoğan, sözlerinin latife olduğunu savundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, cemaat yurdunda kalırken yaşadığı sıkıntıları anlattığı video çektikten sonra intihar eden tıp öğrencisi Enes Kara ile ilgili tepki toplayan sözler sarf etti.

Eskişehir'de "Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Akdoğan "Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız? Bir ayyaş öldü diye meyhaneleri mi kapatacağız. O zaman ÇYDD, Lions Kulübü gibi yerlerde kapatılsın" diye konuştu.

Sözlerinin gündem olmasından sonra Ahmet Namık Akdoğan'dan yeni açıklama yaparak, "Kardeşim ben bunun latife olduğunu orada bulunan 13 gazeteci arkadaşın huzurunda söyledim ondan sonrada evladımızın intiharına üzüldüğümü kendine uygun olmayan bir yurtta kalmaması gerektiğini ifade ettim. Etmedim mi?" ifadelerini kullandı.

Ahmet Namık Akdoğan biyografisi ise şöyle:

Ahmet Namık Akdoğan 1965 yılında Mardin'de doğdu. 

Babasının memuriyetinden dolayı ilkokul öğrenimini İskenderun'da gerçekleştirdikten sonra öğrenimin ortaokul ve lise kısmını Eskişehir ve Bilecik'te tamamladı.

Siyasetle 15 yaşında ağabeyi Yusuf Ziya Akdoğan ve BBP'nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile görüşmesinin ardından siyasetle tanıştı.

BBP'de il başkanlığı, genel başkan danışmanlığı ve MKYK üyeliği görevlerini yapan Akdoğan, evli ve iki çocuk sahibi.


 

Yorumlar