Ahmet Kural hakkında takipsizlik kararı

Ahmet Kural hakkında, Sıla Gençoğlu ile yaşadıkları sorun nedeniyle açılan davalardan birinden takipsizlik kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Kural hakkında takipsizlik kararı

Şarkıcı Sıla Gençoğlu’nun Ahmet Kural tarafından dövüldüğünü iddia ettiği gece arkadaşına WhatsApp’tan “Ahmet Kural evinde bir kızı dövüyor” diye yazan Hatice Zeynep Tunç soruşturmada tanık olmuş, Kural ise “Benim öyle bir komşum yok” diyerek Tunç’un yalancı tanık olduğunu öne sürmüştü.

Hatice Zeynep Tunç’un şikayeti üzerine Kural hakkında başlatılan soruşturmada savcılık takipsizlik kararı verdi. Ahmet Kural’a daha önce de “adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme” suçlarından da takipsizlik verilmişti.

Tunç, kendisini yalancı tanıklıkla suçlayan Ahmet Kural hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Tunç, Ahmet Kural ile Sıla Gençoğlu arasında meydana gelen darp olayına şahit olduğunu, polis merkezinde tanık olarak ifadesinin alındığını bildirdi.

Tunç, yalan tanıklık yapmasının mümkün olmadığını,  Ahmet Kural iftira suçunu işlediğini belirtti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Şubat 2019 tarihli takipsizlik kararında Ahmet Kural hakkında iftira suçunun oluşmadığı, belirtilerek “Şüpheli Ahmet Kural’ın iftira kast amacıyla olduğunun tespiti bu aşamada yapılamayacağı anlaşıldığından şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir” denildi.

Yorumlar