Afşin Yurdakul nereli, kimin kızı, babası kimdir, evli mi bekar mı? (Biyografisi)

Afşin Yurdakul, Habertürk televizyon kanalında uzun zamandır haber ve tartışma programlarını yöneten, yabancı dile hakim ve daha çok dış haberler konusunda ihtisas yapan gazetecilerden biridir. Peki, Afşin Yurdakul nereli, kimin kızı, babası kimdir, evli mi bekar mı? (Biyografisi)

Google Haberlere Abone ol
Afşin Yurdakul nereli, kimin kızı, babası kimdir?

Afşin Yurdakul nereli, kimin kızı, babası kimdir, evli mi bekar mı? (Biyografisi), gibi sorularının cevabı Habertürk kanalının ünlü sunucusunun hayatını merak eden vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya devam ediyor. Habertürk ekranlarının en başarılı sunucuları arasında alan isim son dönemlerde yurt dışında aldığı eğitimlerden sonra yeniden aynı kanalda iş başı yaptı. Peki, Afşin Yurdakul nereli, kimin kızı, babası kimdir, evli mi bekar mı? (Biyografisi)? 

AFŞİN YURDAKUL NERELİ, KİMDİR, BABASI KİM?

İyi derecede İngilizce bilmesi, dış konularda özellikle de uluslararası politika konularında bilgi sahibi olması onu meslektaşlarından bir adım öne geçiriyor. Yurdakul'un programına bazen yabancı ülkelerden yabancı isimleri bağlayarak onlarla İngilizce konuşması ise dikkat çekici bulunuyor. Ünlü sunucunun özel hayatı, memleketi, yaşı gibi konular da ister istemez onu izleyenler tarafından merak konusu oluyor. 

Habertürk kanalında HT 360 isimli programın sunuculuğunu yapan Afşin Yurdakul 1982 yılında dünyaya gelmiş, aslen nereli olduğu veya nerede doğduğu ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır.

Columbia Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi Televizyonculuk ve Uluslararası Habercilik bölümünde eğitim gören başarılı haber sunucusu uzun yıllardır habercilik yapmaktadır.

Okuduğu Columbia Üniversitesi'nden mezun olan başarılı gazeteci daha sonra CBS, Al Jazeera ve SkyNews gibi uluslararası üne sahip büyük kanallarda çalıştı. Güzel gazeteci bunun yanı sıra yabancı dergilerde İngilizce olarak çeşitli yazılar yazarakta adından söz ettirdi.

Afşin Yurdakul kimdir, babası kim, kimin kızı, nerelidir?
Afşin Yurdakul

 

Daha sonra Türkiye'deki ulusal kanallarda çalışmaya başlayan Yurdakul, ilk olarak NTV ekranlarında görev aldı. Yurdakul, burada iki yıl çalışmanın ardından Habertürk kanalına geçen güzel gazeteci 2013 yılından bu yana Habertürk ekranlarında boy göstermeye devam ediyor. İlk olarak "Eksen" programıyla karşımıza çıktı, burada kazandığı tecrübenin ardından ise "Nedir Ne Değildir" ve "Habertürk Manşet" programlarının sunuculuğunu yaparak kalitesini ispatlamış oldu.

BURS KAZANARAK ABD'YE GİTTİ

2018 yılında büyük bir başarı gösterdi ve Gazetecilik Vakfı'nın ilk kez Türk gazeteciler için açmış olduğu Robert L. Long bursunu kazandı. 27 gazeteciyle birlikte 1 yıl boyunca Harvard Üniversitesi'nde Suriye'deki insanı kriz ile ilgili çalışmalarda bulundu.

Gösterdiği başarı ve Amerika'da yapmış olduğu çalışmaların ardından tekrar Habertürk ekranlarına geri dönen başarılı sunucu burada görevine devam ederken aynı zamanda çalışmalarını sürdürmektedir.

Başarılı sunucu şuan Habertürk kanalında HT 360 isimli programı sunmaktadır.

Özellikle de 2016 yılında düzenlene Dünya Ekonomik Forumu'nda program moderatörlüğü yapan Afşin Yurdakul, buradaki başarılı temsiliyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. 

HT360 Programı'nda her gün yeni konu ve konuklar ele alınıyor. Özellikle de dünya kamuoyuyla paralel bir şekilde konular ve konuklar ayarlanıyor.

AFŞİN YURDAKUL'UN BABASI KİM?

Yurdakul soyadlarından yola çıkarak, Afşin Yurdakul'un kim olduğunu öğrenmek isteyenler genellikle babasını kim olduğunu merak ediyor, "Afşin Yurdakul"un babası kim diye soruyor. Afşin Yurdakul'un babasıyla ilgili henüz elimizde bilgi bulunmuyor. Elde ettiğimizde buraya ekleyeceğiz.

CEVAT YURDAKUL'UN KIZI MI?

Afşin Yurdakul'un öldürülen Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'un kızı olduğunu ileri sürenler var. Bu iddiada bulunanların ileri sürdükleri tez de gerçeği yansıtmıyor. Çünkü, Cevat Yurdakul 1979 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Afşin Yurdakul ise 3 yıl sonra 1982 yılında dünyaya gelmiş. Bu durumda onun kızı olma ihtimali yok. 

AFŞİN YURDAKUL DOĞAN YURDAKUL'UN NEYİ OLUR, AKRABASI MI?

Afşin Yurdakul'un ünlü gazeteci Doğan Yurdakul'un neyi olduğu konusunda da sık sık sorular sorulur. Bilindiği gibi Doğan Yurdakul, uzun süre Mehmet Ali Birand ile birlikte 32. Gün Programı'nda çalışmıştı. Sonradan Ergenekon davaları kapsamında hakkında soruşturma açılan isimlerden birisi olmuştu. 

Afşin Yurdakul'un Doğan Yurdakul ile bir akrabalığı olup olmadığı bilinmiyor. 

Afşin Yurdakul kimdir, nerelidir, babası kim, kimin kızıdır, kaç yaşındadır?
Afşin Yurdakul kimdir, nerelidir, babası kim, kimin kızıdır, kaç yaşındadır?

 

Doğan Yurdakul 1946 yılında Aydın ilinin Bozdoğan ilçesinde dünyaya gelmişti. 2017 yılınd ahayatını kaybetti.

Doğan Yurdakul'un daha çok karanlık dünyaları anlatan birçok kitabı vardı. Bunlardan bazıları ise şöyleydi:

- Reis, Gladio'nun Türk Tetikçisi

- Bay Pipo, Bir MİT Görevlisinin Sıradaşı Yaşamı: Hiram Abas

AFŞİN YURDAKIL WORLD ECONOMIC FORUM'A KONUŞMACIYDI

Ünlü sunucu Dünya Ekonomik Forumu ve benzeri forumlara konuşmacı olarak katılmıştı.


 

Yorumlar

Babası kim Yurdakul'un Cevat Yurdakul ile nasıl bir alakası var anlayamadım.
Başarılı bir Gazeteci, peki nereli Afşin Yurdakul çok başarılı bir gazeteci. Babası kimdir bileniniz var mı? Gerçi bu soyadında birçok ünlü isim var ama yine de merakediyor insan kimdir nedir, bu başarılı insanı insan tanımak istiyor. Ama sonuçta kim olursa olsun, ülkemizin başarılı insanlara ihtiyacı var.
ne yapçan bu kadının hakkında bu çağda bilgi yok öylemi yazık. CEVAT Yurdakul kim