Afjet Afyonspor 1. Lig'e çıkmayı kutladı

- TFF 2. Lig play-off finalinde Sakaryaspor'u yenerek Spor Toto 1. Lig'e yükselen Afjet Afyonspor'un başarısı için kutlama yapıldı - Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlamada, futbolcular şampiyonluk sevincini taraftarlarla paylaştı

Google Haberlere Abone ol
Afjet Afyonspor 1. Lig'e çıkmayı kutladı


AFYONKARAHİSAR (AA) - Futbolda TFF 2. Lig play-off finalinde 27 Mayıs'ta Sakaryaspor'u 2-1 yenerek Spor Toto 1. Lig'e yükselen Afjet Afyonspor'un başarısı için kutlama organizasyonu düzenlendi.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, mor-beyazlı taraftarlar elde edilen başarıyı kutlarken, Afjet Afyonsporlu futbolcular da play-off şampiyonluk kupasını taraftarıyla paylaştı.

Yağmura rağmen meydanı dolduran taraftarlar, yoğun yağış altında eğlendi.

Kutlama organizasyonunda meydana sahne kuruldu. Kulüp yöneticileri, takımın teknik heyeti ve futbolcular tek tek sahneye çağrıldı. Ardından getirilen kupa hep birlikte havaya kaldırıldı.

Afyonsporlu futbolcular, şampiyonluk kupasını kaldırırken büyük sevinç yaşadı. Oyuncular, şampiyonluk kupasıyla taraftarları selamladı.

Lazer ışık gösterileri ve görsel efektlerin yer aldığı organizasyonda, meydanda havai fişek gösterisi de yapıldı.


- Başkan Sel: "Bu bir ekip işidir"


Afjet Afyonspor Kulübü Başkanı Salih Sel, yaptığı konuşmada, futbolculara, teknik heyete, yönetim kuruluna ve taraftara teşekkür etti.

"Büyük bir destek vererek takımı 5 yılda birinci lige çıkardınız." diyen Sel, "Bu destekleriniz ile inşallah Süper Lig'e de çıkacağız. Biz bu kulübü kurarken '10 yılda Süper Lig'e çıkacağız.' demiştik. Ama biz 5 yılda birinci lige çıktık. 5 yıl daha var önümüzde Süper Lig'e çıkmak için. Biz bu beş yıl dolmadan da Süper Lig'e çıkmayı başaracağız, diye düşünüyorum. Hiç kimse tek başına bir şey yapamaz. Bu bir ekip işidir. Bir gönül işidir. Biz teknik heyet, yöneticiler, futbolcular ve taraftar bir bütün olduğumuz için bugün başarılı olduk." ifadelerini kullandı.

Kutlama alanına daha sonra Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da geldi.


- Vali Tutulmaz: "Daha büyük desteğe ihtiyacımız var"


Vali Tutulmaz yaptığı konuşmada, "Bu başarı taraftarın desteği ile kazanıldı. Bu başarıyı devam ettirmek için gelecek sezon daha büyük desteğe ihtiyaç var. Gerek parasal gerekse manevi destek ile yanlarında olduğumuzu göstermeye ihtiyaç var. İyi ki siz varsınız, bu başarıyı hep beraber kutluyoruz. Başarıda katkısı olan tüm paydaşları tebrik ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Belediye Başkanı Çoban, 2013 yılında kurulan üç ayrı takımın futbol, basketbol ve voleybol branşlarında 5 yılda müthiş başarılar elde ettiğini söyledi.

Voleybol takımının bu süre içinde Efeler Ligi'ne çıktığını, basketbol takımının Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele ettiğini ve Basketbol Süper Ligi'ne çıkmak için play-off final maçlarına devam ettiğini, futbol takımının ise Süper Lig'in kapısına dayandığını aktaran Çoban, "Biz Afyonkarahisar'da sadece spor takımları kurmadık, Türkiye'nin en büyük, en modern spor tesislerini de yaptık. En kısa zamanda ikinci spor salonunun temeli de atılıyor. İki spor salonu açılacak. Afyonkarahisar bir spor şehri haline geldi" ifadelerini kullandı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal da kazanılan başarıdan dolayı emeği geçenleri kutladı.


- Kaptan Türker'e doğum günü kutlaması


Konuşmaların ardından takım kaptanı Türker Toptaş'ın doğum günü dolayısıyla pasta kesildi. Toptaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sezon çok zor geçti. Ama biz takım olarak, kulüp olarak seyirci olarak bu başarıya inanmıştık. Biraz uzun yollu oldu. Play-off maçlarının ardından kazanıldı başarı. Ama Allah yanımızdaydı. Bunu başardık, bütün Afyon'a hayırlı olsun. Bu duygunun tarifi anlatılamaz. İnşallah bu şehir Süper Lig'i de hak ediyor. Nasip olursa oraları da görecek. Takım arkadaşlarımın eline, yüreğine sağlık. İlk golü attığımda çok mutlu oldum. Maçı çevireceğimize inancımız arttı. Hiçbir zaman umutsuzluğa düşmedik ve başardık."


Yorumlar