Afganistan'dan Türkiye'ye taziye mesajı

Afganistan'dan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle taziye mesajında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Afganistan'dan Türkiye'ye taziye mesajı

Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hayatını kaybeden Türkiye ve Suriye vatandaşlarına taziyelerini bildirerek, her iki ülke halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını belirtti.

Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, İslam ülkelerinden ve yardım kuruluşlarından depremzedelerle bir an önce ilgilenmeleri istendi.

Afganistan'ın Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Eşref Gani de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı depremin ardından sevdiklerini kaybedenlere derin taziyelerimi sunuyorum. Yaralı ve kurtarılmakta olanlara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Afganistan'ın Eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai de Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'deki depremin çok büyük insani ve mali kayıplara neden olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ayrıca, bu acı olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine, Türkiye devleti ve halkına başsağlığı ve diliyor, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Afganistan Yüksek Ulusal Uzlaşma Konseyi'nin eski başkanı Abdullah Abdullah da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye'de meydana gelen yıkıcı depremlerin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye hükümetine ve halkına başsağlığı diliyorum. Kalbimiz ve dualarımız sizinle." sözlerini paylaştı.

Afganistan'ın en güçlü siyasi gruplarından Hizb-i İslami Partisi lideri Gülbettin Hikmetyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Suriye halkına taziyelerini ileterek, "Bugün meydana gelen büyük deprem nedeniyle iki Müslüman ülke halkına başsağlığı diliyoruz. Birçok can ve mal kaybına neden oldu. Afganistan halkı da acılarını paylaşıyor. Kederli ailelere taziyelerimizi iletiyoruz. Yaralıların Cenabı Allah'tan tez zamanda sağlığına kavuşmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Afganistan halkı da sosyal medya hesaplarından Suriye ve Türkiye halkına ayrı ayrı başsağlığı mesajları yazarak, yaralılara acil şifalar diledi.

Yorumlar