Adliyeyi havaya uçuracaklardı: Çok sayıda patlayıcı bulundu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde hizmetli olarak çalışan bir şahsın Silopi Cumhuriyet Başsavcısını arayarak ihbarda bulunmasının ardından yapılan incelemelerde Silopi Adliyesi'nde çok sayıda patlayıcı bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Adliyeyi havaya uçuracaklardı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, adliyede hizmetli olarak çalışan bir şahıs dün saat 23.00 sıralarında, Silopi Cumhuriyet Başsavcısını telefonla arayarak Silopi Adliyesinde Yazı İşleri Müdürü olarak çalışan B. Ç. isimli şahsın yaklaşık 4 ay önce define için kullanacağını ifade ederek 45 adet kaya kırıcı olarak tabir edilen patlayıcı madddeleri internet üzerinden kendisine temin ettirdiğini söyledi.

Hizmetli, kendisinden patlayıcı temin etmesini isteyen B. Ç.’nin patlayıcı maddeleri Silopi Adliyesinde oluşturulan boşluklara yerleştireceğini öğrendiğini söyleyerek ihbarda bulundu.

İhbar üzerine uzman ekipler adliyeye intikal ederek, Bilgi İşlem odasında yer gösterme sonucu incelemeler yaptı. İnceleme sonucu 44X100 gr patlayıcı madde, tespit edildi. Ayrıca adliyenin muhtelif kiriş noktalarında çok sayıda oluk bulunduğu belirlendi.

Silopi Cumhuriyet Başsavcısının haber vermesinin ardından olayla ilgisi bulunduğu belirlenen E. A., B.Ç., B.Y., F. Y., M. Y. T., A. Ç. isimli şahıslar Silopi Terörle Mücadele (TEM) Büro Amirliğince yakalandı. Silopi Adliyesi Yazı İşleri Müdürü B. Ç. isimli şahsın ise ikametinde yapılan aramada alimünyum folyo içerisine sarılı vaziyette 1 adet patlayıcı madde, 3 balya halinde toplamda 29.805 Amerikan Doları para ele geçirildi.

Yorumlar