Adem Özköse hakkında 'Ahmet Dede' soruşturması

Sivas Olayları nedeniyle haksız yere suçlanarak 86 yaşında kadar cezaevinde tutulan Ahmet Dede'nin özgürlüğüne kavuşması için çaba harcayan Adem Özköse hakkında hiçbir suç duyurusu olmadığı halde savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Adem Özköse hakkında 'Ahmet Dede' soruşturması

Gazeteci Adem Özköse hakkında Ahmet Dede’nin özgürlüğü sürecinde yazdıkları nedeniyle Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Suçu ve suçluyu övme” ithamıyla soruşturma başlatıldı.

Bugün Taşdelen Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade veren Adem Özköse tweetter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bir süre önce özgürlüğüne kavuşan Ahmet Dede nedeniyle Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımda soruşturma başlatılmış. Suçu ve suçluyu övme ithamıyla başlatılan soruşturma nedeniyle bugün Emniyet Müdürlüğü'ne gidip ifade verdim.  Soruşturma bir şikayet olmamasına rağmen direk kamu adına açılmış. Soruşturmaya konu edilen paylaşımım ise Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanan kararname üzerine yaptığım paylaşımdır. Bu paylaşımın neresinde suç ve suçlu övülüyor?

Özköse açıklamasının devamında Adalet Bakanlığı’na çağrı yaparak Sivas Davası’nın yeniden açılmasını istedi. Özköse şöyle dedi: “Bu soruşturma vesilesiyle Adalet Bakanlığı'na seslenmek istiyorum: Madem bu kadar basit bir mesele hakkında soruşturma açıyorsunuz. Ben size daha önemli bir mesele söyleyeyim. Sivas Davası'nı yeniden açın ve gerçek katillerle mağdurlar artık ortaya çıksın. Ben son nefesime kadar Ahmet Dede'nin hak ve hukukunu savunacağım. Asıl haklarında soruşturma açılması gerekenler ise kurban olarak seçilen bu insanların hayatlarını çalanlardır.

Kaynak: HaksözHaber.Net

Yorumlar