"Adalet ve Merhamet" Temalı Kısa Film Yarışması Ödül Töreni

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) -"Terörle mücadele sırasında, evlatları şehitlik mertebesine ulaşan anneleri bu anlamlı günde ayrıca tebrik ediyorum. Dün Malatya'da bazı şehitlerimizin anneleriyle bir arada oldum. Fakat onların vakarına, onların vakur duruşuna gerçekten hayran olmamam mümkün değildi." _"Bu anneler evlatları şehit oldu, üsteğmen, uzman çavuş ama onlar yine dimdik ayaktaydı. Allah onlardan razı olsun ve 'Üç tane evladım daha var. Onlar da bu yolda şehit olsunlar, vatanımız için şehit olsunlar, onları da fedaya hazırım' diyecek kadar vakur anneler."

Google Haberlere Abone ol
"Adalet ve Merhamet" Temalı Kısa Film Yarışması Ödül Töreni

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörle mücadele sırasında, evlatları şehitlik mertebesine ulaşan anneleri bu anlamlı günde ayrıca tebrik ediyorum. Dün Malatya'da bazı şehitlerimizin anneleriyle bir arada oldum. Fakat onların vakarına, onların vakur duruşuna gerçekten hayran olmamam mümkün değildi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çekmeköy Belediyesi'nin düzenlediği ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirilen "Adalet ve Merhamet" temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen Adalet ve Merhamet konulu Kısa Film Yarışması'na iştirak eden sinema sevdalısı gençleri tebrik ederek, yarışmada ön seçici kurul ve jüri tarafından başarılı bulunarak, bugün gösterimi yapılacak olan ve dereceye giren eserlerin sahiplerini kutladı.

Programı düzenleyen Çekmeköy Belediye Başkanı ile ekibine, yarışmaya destek veren kurumlara şükranlarını sunan Erdoğan, geçen yıl Çekmeköy Belediyesi'nin Siyer-i Nebi Yarışması Ödül Töreni'ne katıldığını anımsattı.

Erdoğan, bu sırada salondaki gençlerin sürekli tezahüratta bulunması üzerine, "Sevgili gençler, bir kültür programının içerisindeyiz. Onun için bu kültür programının hassasiyetine dikkat ederseniz sizleri ayrıca kutlarım" uyarısında bulundu.

Medeniyetin çok önemli iki kavramı olan adalet ve merhamet temasıyla düzenlenen kısa film yarışması ödül töreni yarışması vesilesiyle birlikte olduklarını anlatan Erdoğan, merhamet denilince ister istemez akla önce annelerin geldiğini bildirdi.

Dünyada bir annenin evladına olan merhametiyle mukayese edilebilecek derecede pek az duygu olabileceğine inandığını ifade eden Erdoğan, her yıl mayıs ayının ikinci pazarının, yani bugünün tüm dünyada Anneler Günü olarak kutlandığını kaydetti.

Hangi yaşta olursa olsun tüm annelerin, Anneler Günü'nü kutlayan Erdoğan, "Anneler Günü için bir günün yeteceğine inanın birisi değilim. Anneler Günü itibarıyla 365 günün tamamı, hen an anneler günüdür. Terörle mücadele sırasında, evlatları şehitlik mertebesine ulaşan anneleri bu anlamlı günde ayrıca tebrik ediyorum. Dün Malatya'da bazı şehitlerimizin anneleriyle bir arada oldum. Fakat onların vakarına, onların vakur duruşuna gerçekten hayran olmamam mümkün değildi. Bu anneler evlatları şehit oldu, üsteğmen, uzman çavuş ama onlar yine dimdik ayaktaydı. Allah onlardan razı olsun ve 'Üç tane evladım daha var. Onlar da bu yolda şehit olsunlar, vatanımız için şehit olsunlar, onları da fedaya hazırım' diyecek kadar vakur anneler." şeklinde konuştu.

Eşleri şehadet şerbetini içtiği için bugünü evlatlarıyla geçiren annelere de özellikle selamlarını ileten Erdoğan, "Cennetin ayakları altına serildiği annelerimiz için ne söylesek, ne yapsak inanın bana onlara olan minnetimizi ifade etmeye kafi gelmez. Ayaklarının altı öpülesi anneler, babalar değil. Onun için anne bambaşka. Onların yeri çok çok farklı. Anneyi ve babayı kaybetmenin yaşı olmadığını yakından biliyorum. Babanızı kaç yaşında kaybederseniz kaybedin, artık yetim kalmışsınız demektir. Annenizi kaç yaşınızda kaybederseniz kaybedin artık öksüz kalmışsınız demektir. Kendi annem başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm anneleri de bu anlamlı gün vesilesiyle rahmetle, hasretle yad ediyorum. Bir kez daha tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum" dedi.

(Sürecek)

Yorumlar