Ada Masalı hangi adada çekiliyor? Kırlangıç Ada Nerede?

Ada Masalı hangi adada çekiliyor veya dizinin çekimleri nerede çekiliyor, dizide sahnelerin geçtiği ada Türkiye'nin neresinde, adı nedir, nasıl gidilir, ada hakkında bilgiler var mı? İşte Ada Masalı'ndaki ada hakkında merak ettiğiniz bütün bilgiler:

Google Haberlere Abone ol
Ada Masalı hangi adada çekiliyor? Kırlangıç Ada Ne

Ada Masalı hangi adada çekiliyor veya Ada Masalı dizisinin çekildiği yer neresi, dizi nerede çekiliyor, dizinin çekildiği yer Türkiye'nin neresinde bulunuyor, nasıl gidilir, bu yerle ilgili bilgiler var mı? İşte Ada Masalı dizisindeki ada hakkında merak ettiğiniz bilgilerden bazıları: 

Ada Masalı hangi adada çekiliyor?
Ada Masalı dizisinden bir kare

 

Bütün televizyon kanallarında olduğu gibi Star TV'de de yaz sezonuna özel, sadece bir erkek ile bir kadının, daha doğrusu, sadece yakışıklı bir erkek ile genç ve güzel bir kızın ön plana çıkarıldığı, sezonluk, yaz dizisini yayınlamaya başladı. 

Star TV'de yayınlanan bu dizinin adı ise Ada Masalı oldu. 

Başrollerinde genç kadını canlandıran Ayça Ayşin Turan ile genç erkeği oynayan Alp Navruz oynuyor.

Ada Masalı hangi adada çekiliyor?
Başrolde Alp Navruz ve Ayşa Ayşin Turan oynuyor.

 

Ay Yapım’ın yeni romantik yaz dizisi ‘Ada Masalı’nda birbirine zıt iki karakterin arasında klişe bir şekilde doğacak aşk konu alınıyor. 

Ada Masalı'nda son dönemin beğenilen, başarılı oyuncuları Ayça Ayşin Turan ve Alp Navruz oynuyor.

Dizinin yönetmeni ise Ali Bilgin oldu. 

Senaryosu ise Yeşim Çıtak ve Yelda Eroğlu tarafından kaleme alındı. 

Ada Masalı hangi adada çekiliyor?
Ada Masalı, bir yaz tatili köyünde geçiyor.

 

Dizinin diğer oyuncuuları ise şunlar:

İpek Tenolcay, Nihan Büyükağaç, Bülent Çolak, Cem Anıl Kenar, Beril Pozam, Özge Demirtel, Rami Narin, Eylül Ersöz ve Bedia Ener.

STAR TV'nin yeni dizisi Ada Masalı büyük bir merak uyandırdı.

Ada Masalı dizisinin çekim sahneleri dikkat çekti. Ada Masalı dizisinin nerede çekildiği araştırılıyor.

Ada Masalı hangi adada çekiliyor?
Alp Navruz, TRT 1'de yayınlanan Elimi Bırakma dizisiyle ün yapmıştı.

 

Ada Masalı dizisinin çekim yeri merak ediliyor.

Ada Masalı dizisinin ilk tanıtım filmi yayınlandı ve izleyiciler dizinin çekildiği yeri araştırmaya başladı. 

Ada Masalı hangi adada çekiliyor?

Gazeteci Birsen Altuntaş, Ada Masalı dizisinin çekim yerini duyurdu.

Ada Masalı dizisi İzmir'in Sığacık ilçesinde bulunan Kırlangıç Adası'nda çekiliyor. Peki, Sığacık ve Kırlangıç Adası nerede?

İzmir ilinde bulunan Sığacık gezi ve tatil amaçlı tercih edilebilecek en popüler yerlerden biri. İçerisinde birçok gezi alanı bulunduran Sığacık, sımsıcak yapısı ile sizlere eşsiz bir tatil imkânı sunabilir. Sığacık mahallesinde tatil yapacak olan kişiler kale içinde gezebilir, kale içerisinde yer alan pazardan birçok farklı anılık hediye alabilir. Ayrıca her hafta salı günleri bu mahallede pazar kurulmaktadır. Organik pazar içerisinde birbirinden farklı lezzetleri tadabilir, Sığacık mahallesinin eşsiz tatlarını tadabilirsiniz. Sığacık son derece sakin bir yapıya sahiptir.

Mahallenin tarihi 1520 yılına kadar dayanmaktadır. Sığacık içerisinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri Sığacık Kalesidir. Ayrıca kalenin hemen dibinde Sığacık Limanı yer almaktadır. Tarihi seven kişiler ise Teos Antik Kentine giderek M.Ö 1000 yılında kurulan bu özel alanda dolaşabilir, tarih şöleni yaşayabilirler. Ayrıca Akkum ve Akarca Plajına giderek tatilinizi renklendirebilirsiniz.

Sığacık İzmir ilinde yer alan, küçük bir kasabadır. Sığacık Seferihisar'a bağlı bir mahalledir. Sığacık içerisinde birçok pansiyon ve otel yer almaktadır. Kişiler dilerlerse Kaleiçi bölgesinden veya etrafta ki pansiyonlarda kalarak sakin ve kültür dolu bir tatil geçirebilirler. Sığacık içerisinde kafe, restoran ve balık restoranları bulunmaktadır. Her yıl birçok yerli ve yabancı turist ağırlayan Sığacık kaliteli gezi yapmak isteyen kişilerin tercih edebileceği bir yerdir.

SIĞACIK’A NASIL GİDİLİR?

Sığacık, Seferihisar içerisinde 5 kilometre uzaklıktadır. İzmir’in merkezine ise 52 kilometre, İzmir Havalimanı’na ise 70 kilometre uzaklıktadır. Kişiler İzmir’den araçla, bir saat içerisinde Sığacık’a gidebilirler. Kişiler dilerlerse İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüslerine binerek, kolay bir şekilde buraya gidebilirler.

SIĞACIK HAKKINDA BİLGİLER

Sığacık’ta her yıl Haziran aylarında festivaller ve şenlikler düzenlenmektedir. Ayrıca kişiler Turgut Köyü’ne giderek, lavanta şenliklerine katılabilirler. Seferihisar Belediyesi her yıl birçok şenlik düzenlemektedir. Siz de Sığacık’a giderek, festivallere katılabilir ve şirin bir kasabada tatilinizi geçirebilirsiniz. Teos Antik Kenti içerisinde bulunan alanlara gidebilir, Sığacık pazarına uğrayarak kendinize hediyelik eşyalar bakabilirsiniz. Kale Meydanı etrafında yaz aylarında konserler olunmaktadır. Ayrıca Doğa Okulunu ziyaret ederek, özel bir mekan gezmenin tadını çıkarabilirsiniz.

HER YIL FESTİVAL DÜZENLENİR

Sığacık’ta her yıl mandalina festivali yapılmaktadır. Genel olarak festivaller kasım ayına doğru tercih edilmektedir. Yerli mandalinayı tanıtan bu festivalde birçok farklı gösteri olmaktadır. Dans, konser ve şenlik olan bu festival içerisinde çeşitli ödül organizasyonları da olmaktadır. Mandalina Güzeli, En İyi Mandalina ve En İyi Mandalinalı Yemek gibi dallarda o yıl ödüller verilmektedir.

SIĞACIK TEOS ANTİK KENTİ

Sığacık Teos Antik Kenti içerisinde ve çevresinde birçok zeytin ağacı yer almaktadır. Kişiler doğa yürüyüşü yapmak için, fotoğraf çekmek veya tarihi bir alan gezmek için bu antik kenti tercih edebilirler. Sığacık’ın en önemli tarihi alanları arasında yer alan bu yer M.Ö 1000 yıllarında kurulmuştur. İonialıların kentlerinden biridir. Kent içerisinde Dionysos Tapınağı bulunmaktadır. Şarap Tanrısı Dionysos için yapılan bu tapınak, Şarap Tanrısı adına yapılan en büyük tapınaklardan biridir.

KIRLANGIÇ ADASI NEREDE?

Fragmanlarda adı geçen Kırlangıç Adası, Yunanistan'a bağlı adalardan biridir. Dizide mekanın bir ada olduğundan söz edilse de çekimler adada yapılmamaktadır. Mekanın adı olan Kırlangıç Adası hayali bir adlandırmadır. Ada olduğu belirtilen mekanlar İzmir'in Sığacık ve çevre ilçelerinde yer almaktadır. Bölgede daha önce de pek çok yaz dizisi çekilmiştir.

Kırlangıç Adası'nın haritadaki yeri: 

Ada Masalı Nerede çekiliyor Kırlangıç Ada nerede?
Kırlangıç Adası, Yunanistan'ın Teselya bölgesinde bulunan bir ada, şehir ve belediyedir. Ada, Ege Denizi'nde yer almakta olup Şeytan Adaları'nın bir parçasıdır. Yüzölçümü 129.6 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 2,750'dir.

 


 

Yorumlar