Acun'un kullandığı son motor merak konusu oldu

Acun Ilıcalı'nın Survivor açılışında kullandığı motor merak konusu oldu. Peki, motor hangi marka ve modeldi, fiyatı ne kadardı?

Google Haberlere Abone ol
Acun'un kullandığı motor merak konusu oldu

Acun Ilıcalı'nın Dominik Cumhuriyeti'nde açılış esnasında kullandığı motor hangi marka ve model olduğu, fiyatı ne kadar olduğu merak konusu oldu. 

İşte Acun'un kullandığı motor:

 Acun'un kullandığı motorun türü, "Chopper, Cruiser ve Costom" olarak ifade edilir.

Aslında bu motosikletlerin çok büyük bir çoğunluğu fabrikadan çıktığı halleriyle yollarımızda bulunuyor ve bu şekilde seri üretim motosikletlerin gerçek adları aslında Cruiser.

Custom olarak tabir edilen motosikletlerse cruiser motosikletlerin sürücü tarafından kendisine uygun biçimde eklemeler, çıkarmalar, değişiklikler yapılmış hali.

En çok ismini duyduğumuz chopper motosikletler ise isminin aksine sokaklarda en az gördüklerimizden. Chopper yapım aşamasından itibaren sürücüsüne göre şekillendirilen ve dünyada bir başka eşi olmayan motosikletlerdir. Ki ismi de İngilizcede kesme – biçme anlamına gelen ‘chopping’ kelimesinden gelir.

 

Bu sınıfın avantajları; Bu motosiklet çeşidinde tasarım ön planda olacağı gibi bindiğiniz aracı şekillendirmeyi seviyorsanız buna en uygun motosikletlerde yine cruiserlar. Cruiser aksesuar bulma konusunda en rahat motosiklet türü olmasının yanı sıra görece olarak da rahattırlar. Ayrıca trafikte gördüğünüz saygıda diğer motosiklet türlerine göre oldukça yüksektir.

 

Bu sınıfın dezavantajları; Bazı istisnalar dışında cruiserların viraj kabiliyeti aynı güçteki diğer motosiklet tiplerine göre daha zayıftır.

Bu motosiklet sınıfına örnek olarak Kawasaki’nin Vulcan serisini veya Yamaha Dragstar serisini örnek gösterebiliriz.

Acun Ilıcalı'nın kullandığı motor ise izleyenler tarafından bir türlü çıkarılamadı. Hangi marka ve model olduğu izleyicinin merakını celbetti.

Motorun marka ve modeliyle ilgili açıklama da yine Acun'dan geldi.

Acun motorun kendisi için özel yapım olduğunu açıkladı.

Motoru yapan kişinin ise Tarhan Telli olduğunu söyledi ve ona teşekkür etti.

Yorumlar