Açık Öğretim lise ve ortaokul sınavları iptal mi yapılacak mı?

Hatfa sonu getirilen kesintisiz sokağa çıkma yasağı nedeniyle açık öğretim sınavları iptal mi yoksa yapılacak mı? MEB sınavları erteledi.

Google Haberlere Abone ol
Açık lise ve ortaokul sınavlarında yeni karar

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında hatfa sonu kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Kısıtlama birçok konuda olduğu gibi eğitimi ve ve sınavları da etkiledi. Bu nedenle hafta sonu yapılması planlanan sınavların durumu karmaşık hal aldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü göndermiş olduğu resmi yazıda açıköğretim sınavlarının planlandığı üzere 5-6 Aralık 2020 tarihlerinde yüz yüze yapılacağı belirtilmişti. 

YENİ AÇIKLAMA GELDİ

MEB, 5-6 Aralık'ta yapılacak açık öğretim orta okulu ve lisesi sınavları ile ile MEB merkez taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavları salgın nedeniyle ertelendi.

Kabine toplantısı sonrası alınan kesintisiz hafta sonu sokağa çıkma yasağı sonrası gözler MEB'e çevrildi. AÖL sınavları ile ilgili bir gelişme olması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

AÖL SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınav yerleri henüz açıklanmadı. Sınav yerleri genellikle sınavdan birkaç gün önce açıklanıyor. Buna göre, sınav giriş yerlerinin 2 Aralık Çarşamba günü açıklanması bekleniyor.

AÖL SINAVLARI NASIL YAPILIYOR?

MEB Açık Lise AÖL sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda merkezi sistemle düzenlenmektedir.

Her soru 4 seçenekli olacak. Her dersten 20 soru sorulacak. Her doğru yanıtın değeri 5 puan olacak. Yanlış yanıtlar doğru yanıtları götürmeyecek. Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılıyor.

AÖL SINAV TAKVİMİ- 2020 2021

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri 31 Ağustos - 9 Ekim 2020

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Ders Seçme ve Sınav Merkezi Güncelleme İşlemleri 11 Eylül - 09 Ekim 2020

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönem Sınav Giriş Belgelerinin Sistem Üzerinden Yayınlanması 2 Aralık 2020 Çarşamba

2020-2021 Eğitim Yılı 1. Dönem Sonu Sınavları 5-6 Aralık 2020

CANLI YAYINDA DERS ANLATIYORDU

 

Yorumlar