Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı?

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı yoksa sona mı erdi sorusu mahkumlar ve mahkum yakınları tarafından merakla takip ediliyor. Çünkü en son yapılan uzatmanın süresi dolmak üzere. Yeni bir karar alınıp alınmadığı merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı?

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı yoksa belirlenen sürede sona mı eriyor soruları başta mahkumlar olmak üzere birçok kişi tarafından merak ediliyor. Çünkü en son yapılan uzatmanın süresi önümüzdeki günlerde doluyor. Yeni bir uzatma kararı gelmemesi halinde Açık cezaevi izinleri sona eriyor. 

Açık cezaevi izinleri 2020 yılının yaz aylarından itibaren başlamıştı. Adalet Bakanlığı açık cezaevi izinlerini aldığı kararla belirli periyodlarla 2 ay uzatmaya başlamıştı.

Geçtiğimiz aylarda art arda uzatılan Adalet Bakanlığı açık cezaevi izinleri, yeni dönemde uzatılıp uzatılmayacağı ile gündemde yer alıyor. Salgının devam etmesi halinde bu süre, Sağlık Bakanlığı’nın önerisi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından her defasında 2 ayı geçmemek üzere 2 kez uzatılabilecek.

Böylelikle salgının sürmesi durumunda koronavirüs izin süresinin en fazla 31 Temmuz 2021’e kadar uzatılabilmesi öngörülüyor.

Türkiye’de binlerce mahkumu yakından ilgilendiren açık cezaevi izinleri uzatılmıştı.

Koronavirüs salgını sebebiyle cezaevi izinleri 2 ay süreyle daha uzatılarak 31 Mart’ta sona erecek.

Yaklaşan tarih sebebiyle mahkum ve mahkum yakınları Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri tarafından son durum kararını bekliyor.

Tam bu noktada Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, ne zaman sona eriyor, ertelendi mi gibi sorulara yanıt aranıyor.

Geçtiğimiz aylarda bu süre iki ay süreyle uzatılırken gözler Adalet Bakanlığı açık cezaevi izinleri son durum açıklamasına çevrildi.

Bakanlıktan konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi; dolayısıyla şimdilik uzatma yönünde herhangi bir karar bulunmadığını söyleyebiliriz.

Açık cezaevi izinleri ile ilgili herhangi bir son dakika gelişmesi yaşandığı anda buradan duyurulacak.


 

Yorumlar