ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne füzeli saldırı

ABD'nin Bağdat'taki büyükelçilik binasına füzeli saldırı düzenlendi. Uluslararası haber ajanslarının son dakika olarak geçtiği saldırı haberine göre, füzeler elçilik binasına isabet etmedi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne füzeli saldırı

İran ile ABD arasındaki gerilim düştü derken Irak'tan son dakika yeni bir haber geldi. Bağdat'ta bulunan Amerikan büyükelçiliği binasına füzeli saldırı gerçekleşti. Ancak füzeler daha önceki füzeli saldırılarda olduğu gibi hedefine ulaşmadı.

Reuters'ın haberine göre Irak'ın başkenti Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğine füzeli saldırı gerçekleştirildi. Füzelerin büyükelçilik yakınına düştüğü açıklandı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD Büyükelçiliği de dahil olmak üzere çok sayıda diplomatik misyonun yer aldığı Yeşil Bölge'de patlama sesleri yükseldi. 

Büyükelçilik yakınına 3 füze düştü.

ABD İRAN GERİLİMİ

ABD, İran bağlantılı olduğunu ileri sürdüğü örgütlerin Irak ve Suriye'deki birçok hedefini aynı anda vurmuştu. Bunun üzerine İran destekli Irak'taki gruplar Amerikan büyükelçiliğine yürümüş, elçilik binasına basmıştı. Protestocuların İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani tarafından organize edildiğini, Süleymani'nin ikinci aşamada saldırılar planladığını ileri süren ABD, Süleymani'ye suikast düzenlemişti. İran ise buna misilleme olarak ABD'nin bölgedeki üslerini hedef almaya başlamıştı.

Yorumlar