ABD'den Şanlıurfa'ya bir garip 'yaptırım'

Şanlıurfalı Ahmet amca ile yeğeni İsmail'in başı ABD devletiyle dertte. Nedeni ise DEAŞ mensuplarıyla olan isim benzerlikleri.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Şanlıurfa'ya bir garip 'yaptırım'

Şanlıurfa'da yaşayan Ahmet Bayaltun ve yeğeni İsmail Bayaltun, kentte 2. Ağır Ceza Mahkemesinde DEAŞ'a destek vermekten yargılanan ve aynı isimleri taşıyan iki kardeş Ahmet ve İsmail Bayaltun ile karıştırıldı.

İthalat, ihracatla uğraşan ve Çin'den cep telefonu aksesuarları getiren amca ile yeğen, isim karışıklığı nedeniyle yaklaşık bir yıldır ABD yaptırımları mağduru.

Karışıklığı çözmek için ABD'ye giden Türk avukat Halil Uzun, yaptığı açıklamada, DEAŞ'a destekten yargılanan iki kardeş ile kendisine başvuran amca ve yeğen Bayaltunların farklı kişiler olduğunu ispat etmek için önce nüfus, sabıka ve yargılama kayıtlarını incelediğini, daha sonra hatanın düzeltilmesi için OFAC'a başvurduğunu söyledi.

OFAC'ın yaptırım listesine girdikten sonra dünyadaki tüm finans kuruluşlarının burada yer alan isimlerin işlemlerini durduğunu anlatan Uzun, Türkiye'de dahi hiç kimsenin isimleri terörle anılan müvekkilleriyle çalışmak istemediğini ifade etti.

Uzun, amca Ahmet ve yeğen İsmail Bayaltun'un ailesinin de bu hata nedeniyle bankalarla ciddi sorun yaşadığını, müvekkillerinin faaliyetlerinin çok ciddi şekilde kısıtlandığını ve ticari hayatlarının 'altüst olduğunu' belirtti.

İsmail Bayaltun'un 7 Nisan'da OFAC yaptırımları nedeniyle Türkiye'de mal varlığının dondurulduğunu bildiren Uzun, Türkiye'de de Hazine ve Maliye Bakanlığına isim karışıklığının düzeltilmesi için başvurduklarını kaydetti.

Yorumlar