ABD'deki protestoları görüntüleyen TRT muhabiri vuruldu

ABD'de George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolarda polis şiddeti gün geçtikçe artıyor. Zaman zaman göstericileri hedef alan polis ekipleri TRT muhabirini plastik mermi ve gaz kapsülleriyle hedef aldı.

Google Haberlere Abone ol
Protestoları görüntüleyen TRT muhabiri vuruldu

ABD'nin Minnesota eyaletinde polis ekipleri tarafından gözaltına alınmaya çalışılırken boğularak öldürülen Siyahi Amerikalı George Floyd’un ölümünün arından başlayan ırkçılık karşıtı protestolar devam ediyor.

Gösterilere sert şekilde müdahele eden polis ekpleri zaman zaman olayları görüntüleyen gazetecilere saldırıyor. Floyd'un ölümünün ardından yaşanan gelişmeleri dünyaya bildiren TRT World ekipleri de gelişmeleri dünyaya aktarırken ABD polisinin saldırısına uğradı. Washington ve Minneapolis’te yayın yapan TRT World ekipleri protestolar esnasında polisin attığı plastik mermi ve gaz fişekleri ile yaralandı.

ABD’de protestoların başladığı ilk günden bu yana sıcak anları olayların merkezinde takip eden TRT World ekipleri, yaşananları ekrana taşırken Amerikan polislerinin göstericileri dağıtmak için kullandığı plastik mermi ve gaz fişeklerine maruz kaldı.

TRT World’ün Washington muhabiri Sally Ayhan, Beyaz Saray’ın önündeki protestoları ve gizli servisin aldığı güvenlik önlemlerini canlı yayında aktardığı esnada, o ana kadarki en sert müdahalelerden biri gerçekleşti. Bazı göstericilerin yaralandığı müdahale sırasında TRT World muhabiri Sally Ayhan da plastik mermilerle göğsünden ve bacağından yaralandı.

Protestoların ve polis şiddetinin had safhada olduğu bir diğer merkez olan Minneapolis’te de aynı dakikalarda bir başka TRT World muhabiri Lionel Donovan ve kameraman Barbaros Sayılgan da yaşananları ekrana taşırken yine polis şiddetinden kaçamadı. Lionel Donovan, kasığına isabet eden plastik mermiyle yaralandı.


Amerika Birleşik Devletleri tarihinin en büyük protestolarına sahne olurken, TRT World tüm dünyanın yakından izlediği olayları sahadaki ekipleriyle en sıcak noktalardan ekrana taşıyor.

TRT World ekibi, protesto gösterilerine müdahale eden ABD polisi tarafından plastik mermi ve gaz fişeği ile yaralandı.
@trtworld muhabiri Lionel Donovan, yaşananları ve son durumu @trthaber ’e anlattı."

Yorumlar