ABD'deki Türkiye karşıtı tasarıları reddedenler arasında şaşırtan isim

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. yıl dönümünde ABD Temsilciler Meclisinde oylanan sözde Ermeni soykırımını reddeden 3 kişinin isimleri ortaya çıktı. Bu isimlerden en çok dikkat çeken ise ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in kardeşi Greg Pence oldu.

Google Haberlere Abone ol
ABD'deki Türkiye karşıtı tasarıları reddedenler arasında şaşırtan isim

Barış Pınarı Harekatı'nı durdurumayan ABD, Suriye'de istediklerini Türkiye'ye rağmen hayata geçiremeyince başka yollarla Türkiye'yi cezalandırmaya çalışıyor. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin 96. yılının kutlandığı 29 Ekim'de ABD Temsilciler Meclisi'nde alınan skandal iki karar Türkiye'nin ABD tarafından nasıl tehdit edildiğini gözler önüne serdi. Temcislciler Meclisinde oylanan 1915 sözde Ermeni soykırımını kabul eden tasarı ile Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye yaptırım içeren iki tasarı Temsilciler Meclisi'nden geçti. 

SADECE 3 KİŞİ HER İKİ TASARIYA RED OYU VERDİ

435 üyeden oluşan ABD Temsilciler Meclisi'nde sadece 3 kişi Türkiye karşıtı iki tasarıya birden 'hayır' oyu verdi. Bu isimlerden biri ise geçtiğimiz gün Barış Pınarı Harekatı'nın bitirilmesi için Türkiye'ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in kardeşi Greg Pence oldu.

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI 405 OYLA KABUL EDİLDİ

Türkiye'nin Suriye'de Barış Pınarı Harekatı'nı başlatması ve ABD'ye bölgeden çekilmesi için uyarı vermesinin ardından harekete geçen ABD Temsilciler Meclisi, Ermenilere 1915 olayları sırasında sözde soykırım yapıldığı iddiasını onaylayan bir karar tasarısını kabul etti. Temsilciler Meclisi'nde, düzenlenen oylamada Ermeni Soykırımı kabul edilmesini red eden 11 kişiye karşı 405 kişinin oyuyla tasarı kabul edildi. Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada konuşan üyeler tasarının kabul edilmesi hakkındaki konuşmalarında Türkiye'nin Suriye'de devam ettirdiği operasyonlara ve Kıbrıs Barış Harekâtı'na vurgu yapmaları dikkat çekti.

EKONOMİK YAPTIRIM TASARISI 403 OYLA KABUL EDİLDİ

Ermeni soykırımı iddialarını kabul eden karar tasarısının hemen ardından oylanan ve Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye ekonomik yaptırım öngören yasa tasarısı da 16 red oyuna karşılık 403 oyla kabul edildi. Dışişleri Bakanlığı ise skandal karara tepki gösterdi. Bu iki tasarıya da 'hayır' oyu veren yalnızca 3 üye vardı. Bunlardan birisi ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in kardeşi Greg Pence oldu.

Yorumlar