ABD'de beş hafta geçmeden üçüncü saldırı, 26 ölü var

Teksas'ta bir kiliseye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor. Silahlı saldırgan polis tarafından vurularak öldürüldü. Olay yerin çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi. ABD medyası saldırıda 26 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Resmi makamlar da rakamı doğruladı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de beş hafta geçmeden üçüncü saldırı, 26 ölü var

Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD aradan henüz  beş hafta bile geçmeden yeni bir saldırının şokuyla karşı karşıya. Teksas eyaletinde bir kiliseye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 26 kişi öldü, en az 24 kişi ise yaralandı. Saldırgan yerel polis tarafından vurularak öldürüldü. 

ABD'nin Teksas eyaletinde kiliseye düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının, en az 26 olduğu bildirildi. CNN'in yerel kaynaklara dayanarak verdiği haberde, saldırıdaki ölü sayısının en az 26 olduğu belirtildi.

Haberde, ölenlerin arasında 2 yaşında bir çocuğun da olduğu bilgisine yer verildi.  Yerel kaynaklarda, saldırı anında kilisede kaç kişi olduğuna ilişkin kesin sayı verilmezken, bu kilisedeki ayine 50 civarında kişinin düzenli katıldığı belirtildi. Eyaletin, Sutherland Springs bölgesinde silahlı bir kişi, bir kiliseye girerek etrafa ateş açmıştı. Saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği, birçok kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Wilson bölgesinden Şerif Joe Tackitt, saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiğini, ölü veya yaralı sayısının henüz net olmadığını kaydetmişti.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

ABD'nin Teksas eyaletinde bir kiliseye silahlı saldırı düzenleyerek 26 kişinin ölümüne neden olan saldırganın kimliği açıklandı. ABD basını, polis kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, saldırganın beyaz ve 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğunu duyurdu.

Teksas Valisi Gregg Abbot, düzenlediği basın toplantısında, daha önce yerel medyada 27 olarak verilen ölü sayısının 26 olduğunu açıkladı. Teksas Kamu Güvenliği yetkilisi Freman Martin ise 23 kişinin kilisede, 2 kişinin kilise dışında, 1 kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini söyledi.

Tamamen siyah renkli giysiler giyen saldırganın üzerinde kurşun geçirmez yelek olduğunu belirten Martin, olay yerinde silahını düşürdükten sonra kaçan saldırganın aracında ölü bulunduğunu, saldırganın ya intihar ettiği ya da olayın ardından kendisini takip eden bir mahalle sakini tarafından vurularak etkisiz hale getirilmiş olabileceğini ifade etti. 

Yerel kaynaklarda kilisedeki ayine 50 civarında kişinin düzenli katıldığı belirtilirken, yaşamını yitirenler arasında 2 yaşında bir çocuğun ve kilise papazının 14 yaşındaki kızının da olduğu bilgisi yer aldı. ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter hesabından, "Tanrı Teksas'ta Sutherland Springs'teki insanların yanında olsun. FBI ve polis olay yerinde, durumu Japonya'dan takip ediyorum." paylaşımında bulundu.

YAKLAŞIK BEŞ HAFTADA ÜÇÜNCÜ SALDIRI

ABD'nin Las Vegas kentinde 3 Ekim'de meydana gelen silahlı saldırıda en az 60 kişi ölmüştü. Yine 31 Ekim'de Manhattan'da meydana gelen saldırıda ise 8 kişi hayatını kaybetmişti. 

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, Teksas eyaletinde bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırı sonrası yayımladığı yazılı açıklamada, "güçlü olacağız" mesajı verdi.

Japonya'da bulunan Trump, Teksas'taki silahlı saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Trump, saldırıyı "şeytani bir davranış" sözleriyle tanımladığı açıklamasında, "Acımızı ve duygumuzu kelimelerle anlatamayız ve olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarının duygularını hayal dahi edemeyiz. Kalplerimiz kırıldı." ifadelerini kullandı.

Donald Trump, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bunun gibi zor zamanlarda biz Amerikalıların en iyi yaptığı şey bir araya gelmektir. El ele tutuşuruz ve gözyaşlarımızla ve üzüntümüzle güçlü dururuz. Benim yönetimim eyalet ve yerel yetkililere tam destek vererek soruşturmayı destekliyor. Bütün Amerika, yaralılar ve aileleri için Tanrı'ya dua ediyor ve onların yanından ayrılmayacağız."

Eyaletin Sutherland Springs bölgesinde silahlı bir kişi bir kiliseye girerek etrafa ateş açmış, saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmiş ve en az 20 kişi de yaralanmıştı.

ÜÇ GÜN ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

 Silahlı saldırı nedeniyle ülke genelinde 4 günlük ulusal yas ilan edildi. 12 günlük Asya gezisinde olan ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD’de bayraklarının, tüm kamu binaları, askeri birlikler ve dış temsilciliklerde 9 Kasım’a kadar yarıya indirilmesi için bir bildiri yayınladığı bildirildi.

Yorumlar

ihsan islami terö lafını çıkaran abd Israil alın size Hristiyan terörü beter olun müfteriler