ABD Savunma Bakanı Mattis, Irak'ta

- Mattis ve beraberindeki heyet, başkent Bağdat'ta Başbakan İbadi ile bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
ABD Savunma Bakanı Mattis, Irak'ta

BAĞDAT (AA) - Irak'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ABD Savunma Bakanı James Mattis ve beraberindeki heyetin, başkent Bağdat'ta Başbakan Haydar el-İbadi tarafından kabul edildiği bildirildi.

İbadi'nin ofisinden yapılan açıklamada, tarafların görüşmede iki ülke arasındaki askeri ve güvenlik ilişkilerin güçlendirilmesiyle terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele ve Musul'un batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasını ele aldıkları ifade edildi.

Terörle mücadele konusunda verilen uluslararası yardımların önemine değinen İbadi'nin, askeri danışmanların dışında yabancı askerlerin topraklarında varlık göstermediğini, Iraklı askerlerin tüm zaferleri elde ettiğine vurgu yaptığı belirtildi.

Açıklamada, Iraklı güvenlik güçlerinin DEAŞ'ı yenebilecek güçlerinin olduğuna dikkati çeken İbadi'nin, "Kentlerimizin kurtarılması için önemli bir aşamadayız. Bu yüzden Irak'a yardımların devam etmesi gerekiyor." diye konuştuğu aktarıldı.

Bunun yanında ABD Savunma Bakanı Mattis'in ise terörle mücadele konusunda Irak'a tam destek vereceklerini, bunun DEAŞ sonrasında da devam edeceğini bildirdi.

Mattis ve beraberindeki askeri heyet, İbadi ile bir araya geldikten sonra Bağdat'taki ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin konuşlandığı üssü ziyaret etti.



Yorumlar