ABD Savunma Bakanı Carter, darbecilerce bombalanan TBMM'yi gezdi

- Carter: "Demokrasi ve özgürlükleri için savaşan insanların o görüntüleri dünyada ve Amerika'da herkes tarafından görüldü. Bence herkes bu korkunç olayın kahramanları ve şehitlerine hayranlık duyuyordur" - "ABD, Türkiye'nin güçlü bir dostu ve uzun süredir de müttefikidir. Güçlü demokrasinin ve Türkiye'nin destekçisiyiz"

Google Haberlere Abone ol
ABD Savunma Bakanı Carter, darbecilerce bombalanan TBMM'yi gezdi

TBMM (AA) - ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Demokrasi ve özgürlükleri için savaşan insanların o görüntüleri dünyada ve Amerika'da herkes tarafından görüldü. Bence herkes bu korkunç olayın kahramanları ve şehitlerine hayranlık duyuyordur." dedi.

Carter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Külliye'deki kabulünün ardından TBMM'yi ziyaret etti. Şeref Holü'nde, 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan alanı gezen Carter, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan da bilgi aldı.

Daha sonra basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulunan Carter, sözlerine, Amerikan halkı adına 15 Temmuz'da hayatını kaybedenlerin ailelerine başta olmak üzere Türk halkına başsağlığı dileklerini ileterek başladı.

Ashton Carter, "Demokrasi ve özgürlükleri için savaşan insanların o görüntüleri dünyada ve Amerika'da herkes tarafından görüldü. Bence herkes bu korkunç olayın kahramanları ve şehitlerine hayranlık duyuyordur." şeklinde konuştu.

- "ABD Türkiye'nin güçlü bir dostudur"

ABD'nin Türkiye'nin güçlü bir dostu ve uzun süredir de müttefiki olduğunun altını çizen Carter, "Güçlü demokrasinin ve Türkiye'nin destekçisiyiz." ifadelerini kullandı.

Carter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a da kendisine vakit ayırmaları ve TBMM'yi gezme fırsatı sunmaları nedeniyle teşekkürlerini iletti.

ABD Savunma Bakanı Carter'a ziyaretinde, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kunduzoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ile diğer yetkililer eşlik etti.

Yorumlar