ABD, FETÖ'nün şüpheli para trafiğini fark etti, duruma el koydu

FETÖ'nün Amerika'daki üyelerine ait banka hesaplarını inceleyen FBI, şüpheli hareketler tespit ederek, hesaplara el koydu. Hesapların sahipleri hakkında soruşturma açıldı. Hakkında soruşturma açılanlar arasında Mustafa Özcan, Cevdet Türkyolu, İzzet Akyar ve Salih Dinçer de bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
ABD, FETÖ'nün şüpheli para trafiğini fark etti, duruma el koydu

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye'deki 15 Temmuz darbesinin yönetildiği Amerika'da ikamet eden FETÖ'nün üst düzey isimlerine ait şüpheli para transferleri FBI'ya takıldı. FBI, FETÖ’nün kara para trafiğinin peşine düştü. Gülen’in karakutuları Mustafa Özcan, Cevdet Türkyolu, İzzet Akyar ve Salih Dinçer’in ABD’deki şahsi hesaplarına yaptıkları para transferleri şüpheli bulundu. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) özellikle ABD'deki charter (sözleşmeli) okullarına yönelik operasyonlarıyla bilinen iç istihbarat teşkilatı Federal Soruşturma Bürosu (FBI), şimdi de FETÖ'nün kara parasının peşine düştü. Mustafa Özcan gibi örgütün mali işlerini yürüten üst düzeyde isimlerin ABD'deki şahsi hesaplarına gönderdiği paraları dikkat çekici bulan FBI, bu kişilerin hesaplarını dondurdu, aktarılan paralara el koydu ve paraların kaynağını bulmak için soruşturma açtı. İlk belirlemelere göre FETÖ, kara para aklama üssü olan Pinhan Restoran üzerinden aklamaya çalıştığı 600 milyon euroyu usulsüz biçimde ABD'deki şahsi hesaplara gönderdi. FBI'nın kara para trafiğiyle ilgili Mustafa Özcan, Cevdet Türkyolu, İzzet Akyar ve Salih Dinçer hakkında soruşturma başlatıldı.

Sabah gazetesinin haberine göre FETÖ'nün Mustafa Özcan ile birlikte en önemli mali yöneticisi olan Ali Çelik paranın kaynağına ilişkin sorgulamayı aşmak için aktarılan paraları kendi şirketlerinin geliri gibi gösterdi. Aker Eşarpları'nın sahibi İzzet Akyar'ın da bu para aktarımında aracılık rolünü üstlendi. Paraların Salih Dinçer ile İzzet Akyar'ın ABD'deki hesaplarına gönderildiği anlaşıldı. Mustafa Özcan'ın ise Kırgız pasaportu taşıdığı ve İngiltere'den oturum aldığı halde örgütün hem siyasi hem de ekonomik işlerini yürütmek için ABD'ye taşındığı tespit edildi. Emekli bir vaiz olan Özcan, hesaplarındaki yüksek montanlı para hareketlerini izah edemedi. FBI bunun üzerine Özcan'ın da aralarında bulunduğu 4 FETÖ yöneticisin hesaplarını dondurdu.

FETO'NUN BEYİN TAKIMI

Hakkında soruşturma açılan isimlerden Mustafa Özcan, örgütün gizli ses ve görüntü kayıtlarını elinde tutan eski Türkiye imamı. Fetullah Gülen'den sonra örgütün iki numaralı ismi. Cevdet Türkyolu ise Gülen'in Pensilvanya'daki sağ kolu. İzzet Akyar, Aker Grup'un kurucusu ve Kaynak Holding ile Bank Asya'nın da aralarında bulunduğu FETÖ şirketlerinde yıllarca yöneticilik yaptı. Salih Dinçer ise FETÖ'nün 'asker' kadrosundan bir emekli astsubay ve Cevdet Türkyolu'nun yardımcısı.

Yorumlar