ABD askerleri İran'ın füzeli saldırısını uzaktan izlemiş

İran'ın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin intikamını almak için düzenlediği saldırı sırasında ABD askerlerinin uzaktan füzelerin düştüğünü izlediği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
ABD askerleri saldırıyı uzaktan izlemiş

ABD'nin Irak'ta İran Devrim Muhhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü komutan Kasım Süleymani'yi öldürmesinin ardından iki ülke arasında gerilim tavan yapmıştı.

İran tarafından üst üste gelen tehditlerin ardından misilleme olarak ABD'nin Irak'ta bulunan Ayn el Esad hava üssüne füze saldırısı düzenlemiş ve İran bu saldırıda 80 ABD askerinin öldüğünü açıklamıştı.

İran 80 ABD askeri öldürdüğünü iddia etse de bu ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklama ile bu durumu tamamen yalanlamıştı.

Sonrasındaki yaşanan gelişmelerde ise Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, İran'ın ABD üslerine saldıracağı haberini önceden aldıklarını ve bu bilgiyi ABD ile paylaştığını bildirmişti.

Saldırıya ilişkin paylaşılan son görüntülerde ise, saldırıdan haberleri olan ABD askerlerinin, güvenli bir mesafeden üsse yapılan füze saldırısını izledikleri ortaya çıktı.

Yorumlar