ABD, Akdeniz'deki gerilim ateşine benzin döküyor

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim devam ederken, ABD yönetimi de ateşe körükle gidiyor. Yunanistan ile ortak tatbikat düzenleyen ABD, Atina büyükelçisini de tatbikatı yerinde izlemesi için Akdeniz'e gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
ABD, Akdeniz'deki gerilim ateşine benzin döküyor

Doğu Akdeniz'de tansiyon yükselirken bölgeden sıcak görüntüler geldi. ABD-Yunanistan ortak tatbikatına Amerika'nın Atina Büyükelçisi ve Yunanistan Genelkurmay Başkanı, C-130 nakliye uçağıyla katıldı.

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim artarken bölgede sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Amerika'nın Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ile iki ülkenin ortak düzenlediği tatbikatı yerinde izledi.

ABD'li Büyükelçi C-130 nakliye uçağına bindi.

GÖRÜNTÜLERİ YUNAN MEDYASI YAYINLADI

Yunan medyası, ikilinin "Stolen Cerberus" adı verilen tatbikatta çekilen görüntülerini yayınladı. Kathimerini gazetesi, büyükelçi ve general Floros'un ABD'ye ait bir C-130 nakliye uçağına bindiğini duyurdu.

ABD'li Büyükelçi ve Yunan Genelkurmay Başkanı C-130 nakliye uçağına bindi.

20 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK

Ortak tatbikata ABD Hava Kuvvetleri'nin üç C-130 ve bir C-21'le katıldığını aktaran Kathimerini, Ege Denizi'ndeki gösterinin 20 Eylül'e kadar devam edeceğini kaydetti.

BÖLGEDE TANSİYON YÜKSEK

Atina ile Ankara arasındaki yüksek tansiyonda Fransa aktif olarak katılıyor ve Yunanistan'a destek çıkıyor. Türkiye her fırsatta haklarından geri adım atmayacağının mesajını veriyor.

POMPEO GÜNEY KIBRIS'A İNDİ

Öte yandan ABD Dışişileri Bakanı Mike Pompeo, Katar'daki "Afganistan Barış Görüşmelerinin" ardından bugün Güney Kıbrıs'a indi. Pompeo dün yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimi hafifletmek için 12 Eylül'de Kıbrıs'a gideceğini açıklamıştı. Pompeo, Doğu Akdeniz'deki krizi çözmek için gerçek bir diyalog kurulmasını umduklarını belirterek, müzakerelerin başlaması için askeri varlıkların geri çekilmesi gerektiğini söylemişti.

Yorumlar