ABD 7 ülkeye daha seyahat kısıtlaması getirmeyi planlıyor

ABD daha önce Müslüman ülkelere seyahat kısıtlaması getirmiş ve bu karar tepki gördükten sonra çeşitli değişikliklere uğramıştı. Halen İran, Libya, Somali, Suriye, Yemen, Kuzey Kore ve Venezuella gibi ülkelere seyahat yasağı uygulayan ABD'nin bu listeye 7 ülkeyi daha eklemesi planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
ABD 7 ülkeye daha seyahat kısıtlaması getirecek

ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelir gelmez Müslüman ülkelere seyahat yasağı uygulayan bir karar imza atmıştı. Trump'ın bu kararı hem kendi ülkesinde hem de Müslüman ülkelerde tepkiyle karşılanırken ABD'nin yedi ülkeye daha seyahat yasağı getirmeyi planladığı ortaya çıktı.

Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan habere göre, Donald Trump'ın yeni listesine eklemek istediği ülkeler Belarus, Eritre, Kırgızistan, Myanmar, Nijerya, Sudan ve Tanzanya olarak açıklandı.

Daha önce Donald Trump tarafından "seyahat yasağı" politikası adı altında çeşitli ülkelerin eklenip çıkartıldığı listenin Eritre, Kırgızistan, Belarus, Myanmar, Nijerya, Sudan ve Tanzanya'yı da içererek genişleyeceği kaydediliyor.

Listeyi gördüğünü söyleyen iki yetkiliye dayandırılan haberde, "tamamen bir yasaklamanın" söz konusu olmayabileceği ancak iş ya da seyahat gibi vize türlerine kısıtlama getirilebileceği belirtildi. Listeye nihai şeklinin verilmediğini de vurgulayan yetkililer, Beyaz Saray'ın bir ya da iki ülke daha ekleyebileceğini kaydetti.

TRUMP DOĞRULAMIŞ AMA İSİM VERMEMİŞTİ

Donald Trump, dün yaptığı açıklamada seyahat yasakları listesine daha fazla ülkeyi eklemeye çalıştığını doğrulamış, ancak hangi ülkelerin ekleneceğine dair bir açıklama yapmamıştı.

Trump, göreve gelmesinden kısa süre sonra Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu ülkelere seyahat yasağına ilişkin kararnameyi imzalamış ve defalarca güncelenen listede şuan İran, Libya, Somali, Suriye, Yemen, Kuzey Kore ve Venezuella gibi ülkeler yer alıyor.

Yorumlar